Dimanta pāris – Jānis un Inta Eškini

28.augustā sveikts Dimanta pāris – laulībā nodzīvoti 60 gadi – Jānis un Inta Eškini. Dimanta pāri skaistajā kāzu jubilejā, klātesot pāra dēlam un meitai, sveica Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas vietniece Vija Kuģe.

Jānis un Inta Valmierā skolojušies, dibinājuši ģimeni, strādājuši un arī pašlaik dzīvo Valmierā, rūpējas par māju un dārzu, uzpasē viens otru un uztur ģimenes pavardu.

Jānis audzis Valmierā, bet Intas ģimene nāk no Kauguru pagasta. Jānis un Inta iepazinās skolas gados. Apmeklējot Valmieras Viestura vidusskolas balli, Jānis pamanījis toreizējo skolnieci Intu, abi viens otram iepatikušies, dejojuši vienu, otru, trešo deju, un tā kopīgi aizdejojuši līdz Dimanta kāzām. Pārim skolas laika valsis turpina skanēt vēl šodien.

Inta un Jānis 1960.gada 27.augustā sarakstījās Valmieras rajona Dzimtsarakstu nodaļā, kas tolaik atradās blakus tagadējam pilsētas tirgus laukumam (kādreizējā Padomju ielā 8, kas mūsdienās ir Tērbatas iela 4). Savukārt 28.augustā laulību ceremonija notika baznīcā. Kāzu diena bijusi vasarīgi silta un saulaina, labs laiks pāri priecēja arī Dimanta kāzu dienā. Pēc laulību ceremonijas baznīcā kāzas svinētas kopā ar radiem un draugiem Intas ģimenes mājā Kauguros. Viesības ar vairāk nekā 60 ciemiņiem notikušas rijā, akordeona pavadījumā dejots un dziedāts līdz rītam.

Pēc laulībām audzināti bērni un aizvadīts ilgs darba mūžs. Inta, kamēr bērni bijuši mazi, strādājusi tā laika Valmieras piena kombināta bērnudārzā (tagad pirmsskolas izglītības iestāde “Pienenīte”). Viņa atceras, ka bērnudārzs bija jauns, tikko atvēries, nācās daudz darboties, lai to iekārtotu. Vēlākajos darba gados Inta strādājusi par pavāri, MRS zāģētavā, tirgū pārdevusi Jērcēnu zemnieku saimniecībā audzētas rozes un arī Valmieras Kultūras centrā, atbildot par dažādiem saimnieciskiem darbiem. Jānim galvenā darba vieta bija Valmieras Lauktehnika, pēc tam Mazsalacas MRS un bijušā Valmieras gaļas kombināta katlu mājā.

Dimanta pārim patīk dārza darbi. 2008.gadā saņemts apbalvojums par skaistāko un sakoptāko dārzu. Inta pastāstīja, ka darbošanās dārzā viņai sagādā lielu prieku, jo īpaši laiks, kad viss ir saplaucis un saziedējis, ir patīkami arī saņemt ģimenes un kaimiņu atzinīgu novērtējumu.

Inta un Jānis Zelta kāzas, ko svinēja pirms 10 gadiem, atzīmējuši kopā ar ģimeni piemājas dārzā. Savukārt šoreiz Dimanta pāris par pārsteigumu pilno svētku dienu pateicas saviem bērniem, kuri noorganizēja ne vien svinīgo pieņemšanu pie Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Jāņa Baika, bet arī īpašu brīdi Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā, kur vēlreiz tika svētīta pāra laulība un mīlestība, un izbraucienu ar Valmieras Gaujas tramvaju, ļaujot iepazīt pilsētu no cita skatpunkta un uzzināt aizraujošus un vēl nedzirdētus stāstus par Valmieru.

Jāpiemin, ka Jānis un Inta ir pirmais Dimanta pāris, kurš tika svinīgi sveikts Valmieras pilsētas pašvaldībā domes priekšsēdētāja kabinetā. Dimanta pāris atzina, ka ir ļoti jauki apskatīt Valmieru, viesoties Valmieras pilsētas pašvaldībā un pagodinoši tikt uzņemtiem pie domes priekšsēdētāja.

Sveicam Dimanta pāri un vēlam laimi un stipru veselību!

Valmieras pilsētas pašvaldības 2016.gada 28.aprīļa domes sēdē apstiprināja Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas svinīgo ceremoniju “Gada Zelta pāris” un “Gada Dimanta pāris” nolikumu. Šo svinīgo ceremoniju mērķis ir stiprināt ģimenes un laulības lomu mūsdienu sabiedrībā, kā arī godāt vērtības – ģimeni un laulību.

Jau drīzumā tiks izsludināta pāru, kuri šogad atzīmē Zelta kāzas – laulībā nodzīvoti 50 gadi, – pieteikšanās svinīgai ceremonijai, ko organizē Valmieras pilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa. Svinīgā ceremonija paredzēta 2020.gada decembra sākumā. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapā www.valmiera.lv un nākamajos Valmieras pilsētas pašvaldības informatīvā izdevuma “Valmiera” numuros.

Pievienot komentāru