“DPD Latvija” piedalās VID pilotprojektā ar reitinga atzīmi virs 90 %

“DPD Latvija” kā viens no pirmajiem uzņēmumiem Latvijā uzsācis dalību Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pilotprojektā – nodokļu maksātāju reitinga sistēma.

VID izstrādātā uzņēmuma reitinga sistēma pēc dažādiem VID rīcībā esošas informācijas kritērijiem izvērtē komersantu, sniedzot vienotu, procentos izteiktu rezultātu. Jaunā reitinga mērķis ir informēt uzņēmumus par viņu saimniecisko darbību raksturojošajiem radītājiem, motivēt sekot līdzi savai nodokļu samaksas disciplīnai, kā arī nodrošināt rīku, ar kuru iespējams informēt sadarbības partnerus par savu novērtējumu. Atbilstoši reitinga kritērijiem “DPD Latvija” vērtējums pārsniedz 90 % atzīmi.

“Augsti vērtējam šo iniciatīvu ar mērķi atvieglot uzņēmumu ikdienu un uzlabot vispārējo maksājumu disciplīnu, kas ir ļoti būtiski arī sūtījumu pārvadājumu nozarē. Tāpēc priecājamies par sniegto iespēju pievienoties šim projektam un izmēģināt reitinga priekšrocības kā vieni no pirmajiem,” uzsver “DPD Latvija” valdes priekšsēdētājs Jānis Grants “VID nodokļu maksātāju reitings būs noderīgs mūsu uzņēmuma ikdienā, lai vērtētu gan savus sadarbības partnerus, no kuriem ir atkarīga sūtījumu piegādes kvalitāte, gan klientus. Vienlaikus ar reitinga palīdzību mūsu partneri un klienti varēs pārliecināties arī par “DPD Latvija” darbu. Turklāt pēc pirmajiem gūtajiem iespaidiem jāatzīmē, ka jaunais rīks ir ērti lietojams un viegli saprotams.”

“Tiekoties ar uzņēmējiem, vairākkārt esmu dzirdējusi bažas par to, ka nav iespējas pārliecināties, vai potenciālais sadarbības partneris ir godprātīgs. Lūdzot viņam uzrādīt savu reitingu, ar īpašu QR kodu tiek nodrošināta pieeja detalizētākai informācijai, kas ļauj saprast, cik uzticams šis komersants ir. Esam gandarīti, ka uzņēmēji šo rīku atzinuši par noderīgu un aktīvi apsver dažādus pielietojuma veidus. Uzņēmēju viedoklim un priekšlikumiem būs svarīga loma arī tupinot attīstīt pilotprojektu un pilnveidojot reitinga sistēmu,” atzīmē VID ģenerāldirektores pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

Reitingu veido vairāku VID rīcībā esošu datu analīze, to skaitā, uzņēmuma finanšu rādītāji, darba samaksa, deklarāciju iesniegšanas disciplīna, nodokļu parāds un reģistrācijas riski. Reitinga lietošana ir brīvprātīga, un tas komersantiem EDS sistēmā pieejams no šā gada 19.septembra. Tāpat līdz šī gada beigām ikviens uzņēmējs aicināts sniegt priekšlikumus sistēmas pilnveidei.

Par DPD Latvija

DPD Latvija ir viens no vadošajiem sūtījumu piegādātājiem, kas ik dienas darbojas vairāku desmitu tūkstošu klientu interesēs un ir daļa no DPD grupas. Kopējais DPD Latvija piegādāto paku apjoms 2017.gadā palielinājās par 11%, bet uzņēmuma apgrozījums kāpa par 22,9%, salīdzinot ar 2016.gadu. DPD Latvija piedāvā plašu pakalpojumu klāstu, kas ietver gan standarta sūtījumu piegādi Latvijā un Eiropā, gan papildu pakalpojumus, kas pielāgoti individuālām klientu prasībām. Vairāk informācijas par uzņēmumu: www.dpd.lv

Pievienot komentāru