Dzīves ilgums esot atkarīgs no mēneša, kurā esi dzimis

Pirms tam pētnieki sacīja: garastāvoklis ietekmē cilvēku nodzīvoto gadu skaitu. Ir vērts būt optimistiskiem un ticēt labākajam, un tad būs liela varbūtība, ka nodzīvosiet ilgāk.

Faktiski, ja jūs ieprogrammējat slimības un nabadzību, tad šāds iznākums ir neizbēgams. Tie cilvēki, kuri spēj iztēloties sevi vecumdienās, kuri zina, ko viņi vēlas darīt un kā viņi turpinās dzīvot, nodzīvos ilgāku mūžu nekā tie, kuri baidās no vecumdienām un aizdzen šādas domas prom no sevis.

Tikmēr sieviešu dzīves ilgumu nosaka tā saukto telomēru (“astes”hromosomu galos) garums.

Pētnieki skaidro, ka telomēri ir hromosomu gali, kas atrodas katras cilvēka ķermeņa šūnas kodolā un aizsargā DNS no bojājumiem. Ar katru šūnu dalījumu tie kļūst īsāki, kad to garums nav pietiekams jaunai dalīšanai, šūna nomirst.

Lasi vēl: Diemžēl šī ir pati nabadzīgākā zodiaka zīme. Cik naudiņa ātri atnāk, tik aizplūst prom

Ne tik sen, zinātnieki atklāja, ka telomēru garums un to stāvoklis var mainīties ne tikai ar vecumu, bet arī dažādu organismā notiekošu procesu rezultātā, kas saistīti ar depresiju, nabadzību un stresu. Jo īpaši liels skaits oksidētāju un citu agresīvu molekulu šūnās noved pie neparasti ātra telomēru garuma samazināšanās un attiecīgi to paātrinātas novecošanās.

Avots:

news

COMMENTS

Pievienot komentāru