Dzīves ilgums esot atkarīgs no mēneša, kurā esi dzimis

Amerikāņu pētnieki ir atklājuši, ka cilvēka dzimšanas mēnesis ietekmē ne tikai cilvēka likteni, bet arī ilgmūžību un veselību. Pēc zinātnieku novērojumiem, cilvēki, kas dzimuši rudenī, par 40 procentiem biežāk dzīvo līdz sirmām vecumdienām. Pavasarī dzimušajiem nav tā paveicies.

Tiem, kas dzimuši ziemā, biežāk attīstās šizofrēnija. Tomēr atšķirībā no vasarā dzimušajiem cilvēkiem viņi cieš mazāk no tuvredzības un alerģijas.

Turklāt amerikāņu eksperti uzskata, ka bērni, kuri dzimuši mācību gada sākumā, gūst panākumus mācībās. Eksperti piebilda, ka viņu pētījumu mērķis bija izpētīt faktorus, kas ietekmē cilvēku saistībā ar dzimšanu noteiktos mēnešos.

Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka arī galvas lielums ietekmē paredzamo dzīves ilgumu. Tiesa, līdz šim tikai par dzīvniekiem ir izdarīti šādi secinājumi. Izrādījās, ka staltbriežu (Cervuselaphus) mātītes ar lielākajām galvām dzīvo ilgāk nekā staltbrieži ar mazākām galvām.

Turklāt zinātnieki ir noskaidrojuši, ka galvaskausa tilpums ir iedzimta īpašība. Tas ir svarīgi, jo šis parametrs ir tieši saistīts ar smadzeņu lielumu un netieši ar intelektu. Zinātniskais raksts par šiem jautājumiem ir publicēts žurnālā RoyalSocietyOpenScience.

Lasi arī: No tā kas notika sastingst asinis. Pie miruša cilvēka zārkā ielika kameru un pusotru gadu filmēja notiekošo

Tomēr tas vēl nav viss. Daudz interesantāka ir pētījuma atziņas par cilvēka garastāvokļa un dzīves ilguma mijiedarbību. Un tas nav tik vienkārši kā daudzi domā.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu ko tieši zinātnieki šajā jomā secinājuši

COMMENTS

Pievienot komentāru