Es vairs nemetu ārā mandarīnu miziņas un glabāju tās 7 dienas virtuvē un lūk, kāpēc!

  1. Diabēts

Mandarīnu miziņu novārījums pazemina cukura līmeni asinīs. Lai pagatavotu šo līdzekli, trīs vidēju mandarīnu miziņas 10 minūšu laikā vāra 1 litrā verdošā ūdens. Šis novārījums nav jāfiltrē. To vienkārši ievieto ledusskapī un lieto divreiz dienā – no rīta un vakarā pēc ēdienreizes.

  1. Vēža profilakse

Augļu mizas satur lielāku antioksidantu daudzumu, nekā svaigi spiestā sula. Tas ļauj novērst šūnu mutācijas, tādējādi pasargājot mūsu organismu no audzējiem. Pētījumos pierādīts, ka, dzerot melno tēju ar mandarīnu miziņām, par 50-70% samazinās risks saslimt ar ādas vēzi.Šādu efektu panāk salvestrols – viela, ko mandarīni izstrādā aizsardzībai pret sēnītēm, vīrusiem un baktērijām, un kura iznīcina vēža šūnas.

  1. Gremošanas uzlabošana

Mandarīnu miziņas uzlabo imunitāti, veicina apetīti un gremošanas procesus. Saberz pulverī kaltētas mandarīnu miziņas un pievieno tās salātiem, putrām, biezpienam un citiem produktiem. Tas palīdzēs atbrīvoties no sāpēm kuņģī un meteorisma.

7.Sēnīšu slimības

Vienkārši divreiz dienā paberzē nagus un pirkstus ar svaigām mandarīnu miziņām. Ātri vien sēnīte pazudīs.

Tagad tu esi uzzinājis par mandarīnu miziņu labajām īpašībām. Tomēr visi citrusaugļi var izraisīt smagas alerģiskās reakcijas un to pārmērīga lietošana uzturā var negatīvi ietekmēt gremošanas sistēmas saslimšanas. No mandarīniem īpaši jāuzmanās gastrīta, kuņģa čūlas un holecistīta slimniekiem.

Lasi vēl: Šīs 5 Zodiaka zīmes 2019. gadā satiks savu mīlestību; Kad tas notiks jūs jutīsiet!

Diemžēl visai bieži veikalu plauktos nonāk nepareizi uzglabāti vai ar kaitīgām vielām apstrādāti mandarīni. Tāpēc mums visiem jābūt uzmanīgiem izvēloties šos gardos citrusaugļus.

Avots:

damy

Pievienot komentāru