Es vairs nemetu ārā mandarīnu miziņas un glabāju tās 7 dienas virtuvē un lūk, kāpēc!

Mandarīnu sezona ir klāt! Un veselas 7 slimības pazudīs kā nebijušas.

Daudziem no mums mandarīnu smarža cieši saistās ar Ziemassvētku laiku. Fitoncīdi un ēteriskās eļļas, ko satur oranžas krāsas auglīši, spēj dāvāt lielisku garastāvokli un palīdz cīņā ar neskaitāmām slimībām.

Nākošreiz, nopērkot mandarīnus, nekādā gadījumā nemetiet ārā to miziņas. Mēs pastāsim jums par 7 izplatītākām veselības problēmām, ar kurām šīs aromātiskās miziņas tiek galā labāk par aptieku zālēm.

Mandarīnu miziņas

Nieka 6 grami kaltētu mandarīnu miziņu satur 14% no diennaktī nepieciešamās C vitamīna normas. Pateicoties lielam beta-karotīna daudzumam, mandarīnu miziņas ir noderīgas sirds un asinsvadu sistēmas slimību profilaksei. Bet to dabīgais flavonoīds hesperidīns aizsargā mūsu organismu pret vīrusiem un iekaisumiem, tam piemīt pretalerģiskas īpašības.

No mandarīnu mizām gatavotā ēteriskā eļļa lieliski noņem nogurumu, aizkaitināmību, stimulē nervu sistēmu, nomierina, samazina baiļu sajūtu.

Mandarīnu ēteriskā eļļa spēj uzlabot ādas krāsu, tonizē, atsvaidzina, izlīdzina grumbas, noder taukainas un kombinētas ādas kopšanai, ārstē izsitumus. Tā kalpo arī striju un celulīta profilaksei, it īpaši, ja to lieto kopā ar neroli un lavandas eļļām.

Redakcijas padoms

Pirms ķeries klāt mandarīnu miziņu ievākšanai vai gardā auglīša apēšanai, rūpīgi nomazgā citrusaugli, paberzē to ar trauku mazgājamo švammi. Vien kārtīgi notīrītas citrusaugļu miziņas nāks par labu veselībai.

Mandarīnu miziņas pret 7 slimībām

  1. Bronhīts

Ja tevi ir nomocījis bronhīts, paņem 3 ēdamkarotes mandarīnu miziņu, aplej tās ar divām glāzēm karstā ūdens, atstāj uz pāris stundām, lai ievelkas, tad izkās. Pievieno nedaudz medus un izlieto vienas dienas laikā.

  1. Sauss klepus

Mandarīnu miziņu uzlējums ir lielisks krēpu šķīdināšanas un atkrēpošanas līdzeklis sausā klepus gadījumā. Viena mandarīna miziņas pārlej ar vienu glāzi degvīna, uz nedēļu novieto tumšā vietā un ļauj ievilkties. Lieto pa 2 pilieniem 3 reizes dienā pirms ēdienreizēm.

  1. Iesnas

Mandarīnu mizas palīdzēs arī aizliktā deguna gadījumā. 2 – 3 mandarīnu miziņas ievieto verdošā ūdenī. Pāris minūtes nostādina un 10 minūtes elpo ar karstajiem tvaikiem, pamīšus aizspiežot vienu no nāsīm.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru