Iemesli, kādēļ gurķi aug un zied slikti. Raugi, kāpēc tā notiek!

Pieredzē dalās gurķu audzēšanas entuziaste no Krievijas

Es gurķus audzēju gan ārā, gan katliņā, maisā vai spainī. Tāpēc, audzējot tos, ir izstrādājušies zināmi priekšraksti, pēc kuriem varu noteikt, kādi būs mani zaļie augi, kāda būs raža, kādi tie būs pēc garšas un vai man vajadzēs stādīt vēl, vai manam gadam pietiks jau ar tiem, kas aug. Par šo visu šodien es arī gribu parunāt. Aiziet!

Šķirne – galvenais rādītājs!

Diemžēl, pērkot sēklas pa vienai (mēs lietojam šādu apzīmējumu arī pērkot sēklas 10 gabalu iepakojumā), bieži iegūstam ne to, ko gribējām. Reāls piemērs bija,pērkot “Betina” sēklas, bet gala rezultātā izauga “Fīnikss”. Nezinot šādu niansi, jau no pašaaudzēšanas sākumā ieviešas neskaitāmas kļūdas, jo audzēšanas tehnoloģijas no sēklām līdz gurķim šīm šķirnēm ir atšķirīgas un pat nepārklājas.

Mēslošana

Strādājot ar konteineriem, es pamanīju vienu ļoti interesantu sakarību. Man bija divas augu grupas, sadalīšu un aprakstīšu katru:

– potašs.Tika audzēti pēc standarta shēmas -izdīga, uzziedēja, kālijs. Gaidīju,kamēr paaugsies, un, ja pēc garšas bija garšīgi un izskatījās skaisti, tad tādas domas, kā trīs reizes palielināt krūma atdevi, šeit nebija, jo audzējot pēc šīs shēmas, tas nebija sasniedzams.

-slāpeklis-fosfors.šeit salauzu sistēmu, tika dotas standarta devas sākot no stādiem un beidzot ar augļiem, neatkarīgi no augšanas fāzes. Šeit atšķirība ir acīm redzama. Šie augi tiek pakarināti aiz apakšējās daļas ziedā, lapas nekļūst dzeltenas, notiek nepārtraukta zaļās masas augšana un uzkrāšanās, un saknes aug ļoti ātri (šis process ļoti uzskatāmi redzams maisā).

Kā redzat, pēc visiem loģikas likumiem, tas ir nepareizi, taču praksē tas darbojas diezgan labi. Pirmajā variantā tika izmantots “Gumiteiks”, otrajā – “Koncentrāts slāpekļa pieaugums”. Tie ir organiski tīri un nekaitē ne augsnei, ne augam.

Audzēšanas vieta

Iepriekš es rakstīju par Slovākijas tomātu audzēšanas pieredzi. To pašu es izmantoju gurķu audzēšanā. Jā, tā augu grupa, kura auga dārzā (pēc trim dienām +48 ēnā veiksmīgi gandrīz tika nodedzināta), bet otra grupa auga pagalmā, ēnā (50/50). Tad lūk, šajā vietā pie mājas ierobežotā zemes daudzumā tie jūtas daudz labāk nekā dārzā, kas mani tiešām pārsteidza.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kas vissmagāk pārcietīs šīs nakts pilnmēnesi un tas turpināsies vairākas dienas

Audzējam pa pāriem.

Es jau rakstīju par to, saite būs zemāk. Es pamanīju, ka bļodā augi palīdzēja viens otram un stiepās kopā (ar tomātiem – gluži pretēji, tur uzvar spēcīgākais krūms, kas pēc tam nospiež vājāko). Pēc tam tie vienlaicīgi zied, un saskaitot, es sapratu, ka pat augļi ir + -2 uz katra zieda. Tas man šķita interesanti sakarā ar to, ka atsevišķajā variantā drīzāk notiek veiksmes loterija par ražību, slimībām u.tml., bet šeit to ir vairāk un rezultāts no tā ir labāks (ne sliktāks).

Lūk, tādi ir mani vērojojumi par to, kāpēc var parādīties šādas problēmas.

Avots:

zen.yandex

COMMENTS

Pievienot komentāru