Iepazīstini savu bērnu ar šiem indīgajiem augiem. To aiztikšana vai plūkšana var atnest nelaimi

Vasarnīcā, pļaviņā aiz žoga, ir tik daudz skaistu un interesantu puķu un krūmu, ka tavs ziņkārīgais bērns, iespējams, vēlēsies tos aplūkot tuvāk, pasmaržot, noplūkt.

Iepazīstini savu atvasi arindīgiem augiem, kuriem nevajadzētu pieskarties un tos plūkt.

Sosnovska latvānis

Latvānis ir augsts augs ar lietussargiem līdzīgām ziedkopām.Tas izplatās nekoptās lauku zemēs, kurās iepriekš veikta lauksaimnieciskā darbība. Auglīgā augsnē tas var sasniegt līdz 4 metru augstumu.

Negaidi, kamēr latvānis izaugs liels – parādi šo bīstamo augu bērnam, kamēr tas vēl ir mazs un ir redzama tikai lapu rozete. Tev savai atvasei jāpastāsta, ka latvāņiem nedrīkst pat pieskarties: sula, kas nonāk uz ādas saules ultravioletā starojuma ietekmē, var izraisīt nopietnus apdegumus. Tas notiek pat tad, ja laiks ir apmācies.

Kodīgā gundega

Simpātiskie ziediņi, šķiet, aug visur. Botāniķi dēvē to par kodīgo gundegu, bet daudziem tā pazīstama ar nosaukumu “vistas aklums”. Gundegu ziedkopām nedrīkst pieskarties, un noteikti nedrīkst šo augu pagaršot. Kodīgās gundegas sula kairina gļotādu un satur indīgus savienojumus.

Četrlapu čūskoga

Pēc izskata garšīgā oga, kas nedaudz atgādina melleni, sastopamameža malās un gar upju krastiem. Paskaidro bērnam, kas šis augs ir ļoti indīgs un bīstams. Pat dzīvnieki to neēd, baidās.

Purva purene

Šis augs zied mitrās vietās, upju, dīķu un purvu tuvumā.Tā sula ir kodīga, ja mēģināsipakošļāt purenes lapu, tas var izraisīt kairinājumu, izsitumus uz ādas, pat sliktu dūšu un vemšanu. Vienojamies ar bērnu, ka mēs šos ziedus neplūcam, bet vienkārši apbrīnojam to skaistumu.

Eiropas saulpurene

Ļoti skaistās dzeltenās bumbiņas, protams, patīk bērniem un tā vien gribas saplūkt šo ziedu pušķi. Bet šis augs ir indīgs un arī reti sastopams: vairākās valstīs tas ir ierakstīts Sarkanajā grāmatā.

Vairākiem dārza ziediem un krūmiem ir ļoti pievilcīgi augļi, kas bērniem var šķist ēdami. Brīdini, ka nekādā gadījumā nedrīkst mēģināt sekojošu augu ogas un sēklas:

Lasi vēl: Draugs agronoms teica, ka es tomātus nepareizi sienu. Tagad es izmantoju tikai viņa padomus un viss sāk izdoties!

Maijpuķītes;

Smaržīgais sausserdis;

Plūškoks;

Aronika;

Parastais ligustrs;

Lupīnas pākstis.

Labāk vispirms pievērs bērna uzmanību tiem krūmiem, kuru ogas ir ēdamas – lai viņš koncentrē savu uzmanībuuz tiem.

Avots:

kanal-o.ru

COMMENTS

Pievienot komentāru