Interesants fakts: mātes, kuras grūtniecības laikā ir mocījušās ar rīta nelabumu, dzemdē gudrākus bērnus!

Izrādās, ka rīta nelabumam ir savi plusi!

Daudzas sievietes baidās no rīta nelabuma, bet, saskaņā ar pētījumiem, mātes, kuras ir pārdzīvojušas toksikozi grūtniecības laikā, dzemdē gudrāku bērnus.

Rīta nelabums ir visai ierasta parādība grūtniecēm. Drudzis var parādītes jebkurā laikā, bet ēdiena uzņemšana var izraisīt sliktu dūšu vai pat vemšanu. Daudzas sievietes tāpēc jūtas neērti un zaudē grūtniecības laikā svaru, jo nespēj uzņemt pienācīgu daudzumu barības.

Izrādās, ka bērni, kuru mātes grūtniecības laikā mocījušās ar rīta nelabumu, IQ testā uzrāda augstākus rezultātus.

Grūtniecības laikā slikta dūša izraisa progesterons, endogēns steroīdu hormons, kas parādās menstruāciju grūtniecība un augļa attīstības laikā. Mātes nespēja pielāgoties šīm nopietnām izmaiņām izraisa sliktu dūšu un vemšanu. Lai gan šis stāvoklis izraisa diskomfortu, tā ir viena no pazīmēm, ka auglis ir veselīgs.

Saskaņā ar medicīniskiem pētījumiem, sievietes, kurām draud spontānais aborts, ļoti reti cieš no rīta nelabuma (apgrūtinātas elpošanas, sliktas dūšas, vemšanas…). Acīmredzot problēma ir saistīta ar zemu progesterona līmeni dzimšanas brīdī, kas noved pie sliktas augļa attīstības.

Turklāt kanādiešu pētnieki noskaidrojuši, ka sievietes, kas grūtniecības laikā cieš no rīta nelabumu, biežāk dzemdē daudz veselīgākus bērnus nekā tās sievietes, kurām grūtniecības laikā šādas problēmas netiek konstatētas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru