Interesants fakts: mātes, kuras grūtniecības laikā ir mocījušās ar rīta nelabumu, dzemdē gudrākus bērnus!

Kanādā, Toronto bērnu slimnīcas pētnieku komanda novēroja mātes, kuras cieš no rīta nelabuma un secināja, ka šāds stāvoklis ir plaši izplatīts. Viņi aplūkoja datus 10 neatkarīgos darbos, kas veikti piecās valstīs laika posmā no 1992. līdz 2012. gadam. Šajos pētījumos kopumā bija piedalījušās 850 000 grūtnieces.

Nogurums un vemšana grūtniecības laikā ir saistīta ar samazinātu iedzimtu defektu risku. Rīta nelabums samazina iedzimto defektu risku par 30-80 procentiem. Spontānā aborta riskssievietēm, kurām kam nav rīta nelabums, ir trīs reizes augstāka nekā grūtniecēm, kas cieš no toksikozes.

Daudzus gadus pēc tam, kad šie pētījuma dati bija reģistrēti, pētījuma dalībnieču bērni veica intelekta pārbaudes testu. Rezultāti parādīja, ka bērni, kuru mātes cieta no rīta nelabuma, uzrādīja daudz augstāku IQ rādītāju, attīstītāku valodu un saturīgāku uzvedību kopumā.

Lasi vēl: Esmu neirobiologs un visu mūžu pētu cilvēka smadzenes, esmu sapratis, ka ir tikai 4 lietas, kas vajadzīgas laimīgai dzīvei

Daudzas mātes baidās, ka rīta nelabums ietekmēs augļa attīstību. Patiesība nelabums parādās agrīnajā grūtniecības posmā, kad auglim vēl nav nepieciešams pārāk liels barības apjoms. Galvenais, lai grūtniecei nesāktos organisma atūdeņošanās. Slikta dūša vai nelabums neatstāt ietekmi uz augli.

Tomēr dažās sievietes īpaši smagi pārcieš rīta toksikozi (regulāri vemj, nevar ne dzert, ne ēst). Ja tā notiek, steidzīgi nepieciešams doties uz slimnīcu, lai veiktu pārbaudes un iegūtu speciālistu palīdzību, kā arī, lai nenoradītu kaitējumu ne sev, ne bērnam.

Avots:

damy

Pievienot komentāru