Ir noskaidrots ar kādu auto Latvijā pārvietosies pāvests Francisks

Pēc ceļojuma velta labdarībai

Pāvesta vizītes laikā lietotās automašīnas vēlāk parasti tiek nodotas izsolē, bet savāktie līdzekļi tiek veltīti labdarībai. Tie ir ļoti pieprasīti modeļi – piemēram, 2016. gadā vizītes Filadelfijā laikā lietotais “Fiat 500L” modelis vēlāk izsolē tika pārdots par 82 tūkstošiem ASV dolāru.

Jauns tāds modelis ASV maksā četras-piecas reizes mazāk.

Pagājušajā gadā “Lamborghini” speciāli Vatikāna vadītājam radīja un uzdāvināja īpašu sporta “Huracan”. Tiesa, pāvests pie tās stūres tā arī nepiesēdās – automašīna tika pārdota “Sotheby‘s” izsolē par 715 tūkstošiem eiro. Tas ir par 4 reizēm vairāk, nekā sākotnējā “Huracan” cena, kas sasniedz aptuveni 180 tūkstošus eiro.

Lielākā daļa no summas, kas tika iegūta par automašīnu, tika veltīta ISIS izpostītas Irākas pilsētas Ninīvijas atjaunošanai, atlikusī daļa – citām labdarības organizācijām.

Lietuvā, Latvijā un Igaunijā pāvesta Franciska automašīna būs “Fiat Tipo”, kuras bāzes cena – mazāka par 13 tūkstošiem eiro.

Latvijā un Igaunijā pontifika vizīte ilgs pa vienai dienai – viņš apmeklēs svarīgākos reliģiskos objektus Rīgā un Tallinā, apmeklēs svētos dievkalpojumus un satiksies ar ticīgajiem.

Lasi vēl: Divas garšas vienā kūkā; Pati gardākā biezpiena plātsmaize!

Ne vien izvēloties automašīnu pāvests Francisks nedemonstrē greznību. Katras vizītes laikā viņš parasti apmetas Vatikāna pārstāvniecībā – Apustuliskajā nunciatūrā. Izņēmuma gadījumā, piemēram, kad valstī nunciatūras nav, pāvests nakšņo viesnīcā vai veco ļaužu patversmēs.

Starptautiskā uzņēmumu grupa “Modus Group” savu darbību attīsta transporta, pakalpojumu, atjaunojamās enerģētikas un nekustamā īpašuma jomā.

Avots:

COMMENTS

Pievienot komentāru