Izaudzēt tūju no zariņa nav nemaz tik grūti: galvenais atceries noteikumus

Zaru griešana ir vienkāršākā un vienlaikus uzticama skujkoku reprodukcijas metode. Tas neaizņems daudz laika, un, sekojot visiem noteikumiem, jūs iegūsiet spēcīgu un veselīgu augu stādīšanai.

Tūju var potēt ziemā, pavasarī un vasarā. Tā vienmēr sakņojas labi. Galvenais kritērijs, kam jāpievērš uzmanība, ir tas, vai tūjai ir beidzies dzinumu pieaugums. Ja tā, tad varat turpināt griešanu.

Tev ir jāizvēlas pieaudzis, veselīgs un spēcīgs augs. Augšējā daļā ir jāatrod labi attīstīta skeleta zars un ar strauju rokas kustību, no tājānošķirt divus līdz trīs gadus vecus zariņus, kas atrodas galos.

Lai pārliecinātos, ka spraudeņi sakņojas, tev vajadzētu tos noplēst kopā ar nelielu sakņu gabalu. Griestā zariņa garumam jābūt no 10 līdz 15 cm.

Noņem liekās lapas no stublāja apakšā. Tad uz nakti ievieto nogriezto zariņu augšanas regulatora šķīdumā.Pēc tam ievieto kātiņu augsnes maisījumā, kas proporcionāli vienādās daļās sastāv no kūdras, lapu augsnes un smiltīm. Apakšā neaizmirsti novietot drenāžu.

Pirms stādīšanas tu vari iemērkt spraudeņa saknes kornevīna mēslojumā. Beigās izveido nelielu siltumnīcu no plastmasas maisiņa vai parastas plastmasas pudeles.

Jaunais stādiņš jālaista vien tad, ja pamatne ir pilnīgi sausa. Jaunu zariņu parādīšanās liecina par to, ka augs iesakņojies. Pēc 1-2 gadiem to ir iespējams pārstādīt pastāvīgā vietā dārzā.

Lasi vēl: Mazsālīti gurķi minerālūdenī būs īsts šedevrs

Auga kopšana nav specifiska: laicīga liešana, laba zeme, periodiska mēslošana un gana daudz gaismas.

Avots:

sovet

COMMENTS

Pievienot komentāru