Izgaismo Latviju Tukuma pusē

Jubilejas gada Saulgriežos, 21.jūnijā katrs Latvijas iedzīvotājs ir aicināts piedalīties akcijā “Izgaismo Latviju” – noiet vienu no šī ceļa 1836 kilometriem un pulcēties pie kopīga ugunskura, kur tiks dziedātas spēka dziesmas Latvijai.

Ja 21.jūnija vakarā dosieties uz Engures pusi, tad esat laipni gaidīti pie “Izgaismo Latviju” ugunskura, kurš atradīsies jūras krastā pie gājēju takas no Engures Saieta nama Jūras ielā 114, bet Lapmežciema pagastā – Lapmežciema parkā. Engurē ugunskurs tiks iedegts arī pie “Cafe Engure” Ostas ielā 1.

Engurē pie Saietu nama uz ugunskura iedegšanu visi aicināti no pulksten 21.00 līdz 21.30, savukārt no pulksten 21.30 tiks kopīgi izdziedātas Latvijas spēka dziesmas un noslēgumā pulksten 22.00 nodziedāta Latvijas valsts himna. Pēc “Izgaismo Latviju” aktivitātēm dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī gongu meditācijā un ar labām domām sagaidīt vasaras skaistākos svētkus.

Lapmežciemā 21.jūnija vakarā kopīga pulcēšanās paredzēta no pulksten 20.00, kad parkā kopīgi tiks veidots ugunskurs, vītas Jāņu vītnes un vainagi. Pulksten 20.30 sāks skanēt vīru dziesmas, ko izpildīs vīru vokālais ansamblis “Junda”, savukārt folkloras kopas “Avots” vadībā notiks saules pavadīšanas un uguns iedegšanas rituāls, spēka dziesmu dziedāšana un rotaļās iešana. Pulksten 22.00 tāpat kā visur kopīgi tiks dziedāta valsts himna. Pasākuma organizētāji aicina ņemt līdzi pagali kopējā ugunskura stiprināšanai, ziedus un zarus ozolvītnes spēkam un vainagu krāšņumam. Noderēs līdzpaņemts pleds vai sega sēdēšanai zālē, kā arī cienasts sev un draugiem svētku noskaņai. Latviskas noskaņas radīšanai aicinājums uzvilkt tautas tērpu vai izmantot apģērbā tā elementus.

Laipni aicināti izgaismot Latviju mūspusē!

Pievienot komentāru