Ja pirms gulētiešanas tevi nomāc negatīvas domas, izmēģini šo psiholoģisko paņēmienu. Tas ir pavisam vienkāršs, bet efektīvs!

Daudziem cilvēkiem sākas “drudžaina dzīve”, līdzko viņinoliek galvu uz spilvena, lai dotos pie miera. Viņi nonāk negatīvu domu, pārdzīvojumu, baiļu, šaubu un citu nomācošu sajūtu varā.

Šāda aktīva domāšana var atspoguļoties ķermenī – cilvēks saspringst, un viņa muskuļi savelkas. Problēma ir tāda, ka gulta vairs nesaistās ar gulēšanu un kļūst par vēl vienuvietu, kur domāt par nedienām. Taču – tu vari mēģināt atrisināt šo problēmu, izmantojot pavisam vienkāršu psiholoģisku paņēmienu.

Ir jāatjauno gultas kā naktsmiera un atpūtas vietas statuss

Ļauj sev domāt par jebko, izņemot gultu. Ikreiz, kad guļot gultā,tevi pārņem negatīvas un traucējošas domas, piespied sevi piecelties vai apsēsties krēslā, lai par tāmpadomātu.

Pat tad, ja esi ļoti noguris/nogurusi. Pat tad, ja tev ir slinkums un tu netici, ka tas nostrādās. Līdzko būsi ārpus gultas, tu vari domāt par jebko un cik gribas.

Ja tu noliecies gulēt un raižpilnās domas atkal pārņem tavu prātu, atceries iedarbīgu instrukciju – domāt, bažītiesun pārdzīvot tikai ārpus gultas.

Lasi vēl: Garšīga uzkoda, kura pagatavojama vien nieka 5 minūtēs, bet jutīsies satīgi paēdis

Vai arī – ja celties negribas, vari piedāvāt pats/pati sev par problēmām padomāt vēlāk. Laika gaitā gulta tev sāks asociēties ar atpūtu un miegu, un gulēšana kļūs patīkamāka un mierīgāka. Notici tam, tas reāli strādā!

Avots:

zen.yandex

Pievienot komentāru