Ja tev zvana svešs numurs un saka šo vārdu, tad mudīgi nomet klausuli, lai nenotiktu nelaime

Krāpniekiem nav tā dēvēto melno sarakstu ar cilvēkiem, kuriem labāk nezvanīt, taču viņiem ir pieejamas datu bāzes ar tālruņu numuriem, uz kuriem viņi regulāri zvana.

Lai vienas un tās pašas personas tevi sazvanītu iespējami retāk, jāievēro zināmi noteikumi, stāsta Maskavas advokātu asociācijas “Zasčita” filiāles vadītājs Anatolijs Mironovs.

“Mūsu vārdi un tālruņu numuri šad un tad noplūst no valdības vai komercorganizācijām, turklāt mēs paši neviļus atstājam savus datus sociālajos tīklos, kā arī atlaižu noformēšanai veikalos. Nav pārsteidzoši, ka teju ikviens no mums kādā brīdī nonāk telefonsaziņā ar ļaunprāti, kurš, aizbildinoties ar dažādiem ieganstiem, mēģina mūs pārliecināt veikt viņam vajadzīgās darbības vai arī sniegt informāciju, piemēram, par bankas karti, ”konstatē eksperts.

Jāatceras, ka noziedzniekam nav lielas atšķirības, kurš ir viņa upuris, un nav tādu personu “melno sarakstu”, kurām krāpnieki nezvana. Tomēr, lai vismaz minimizētu vienu un to pašu pilsoņu zvanus uz tavu tālruni, labāk ir ievērot noteiktu dialoga vešanas taktiku.

Pēc Mironova vārdiem, neuzmanība un nezināšana, ko atbildēt krāpniekiem, jau teju vai garants finansiāliem zaudējumiem. Ja saņem zvanu “ar labām ziņām par uzvaru loterijā, ko noteica dators”, nemaz neiesaisties sarunā un nekavējoties to pārtrauc.

“Izvietojot pārdošanas sludinājumu, ļoti nevēlami ir minēt pilnu savu vārdu, uzvārdu un bankas kartes numuru. Nekādā gadījumā telefonsarunā neatklāj norēķinu kartes derīguma termiņu un aizmugurē norādīto kodu –banku darbinieki šādu informāciju nekad neprasīs pa tālruni, “akcentē eksperts.

Vēlme sazināties, atmaskot krāpniekus, paskaidrot, ka tu zini likumus un vērsīsies pret viņiem, var būt tev bīstama. Tev nevajadzētu arī teikt, ka esi policists un ieliksi noziedzniekus cietumā – galu galā ar tevi bieži runā cilvēki, kuri aiz restēm izcieš sodu, un šāda saruna viņiem ir laba izklaide. Pat ja tev izdosies uzvarēt vienu šādu verbālu dueli, tas negarantē, ka nesaņemsi līdzīgus zvanus nākotnē.

Lasi vēl: Astrologi nosauca 3 zodiaka zīmes, kurām no 14.oktobra sāksies ”veiksmes līnija”

„Negaidi, ka uzvaras gadījumā tu tiksi iekļauts noteiktā personu “melnajā sarakstā ”, kas nākotnē jūs pasargās no šādiem zvaniem. Jāapzinās – šādu sarakstu nav. Gluži pretēji, ja tu kontaktējies un sarunājies, tad agri vai vēlu tevi piespiedīs kļūdīties, kā rezultātā var tikt nodarīts materiāls kaitējums,” brīdināja eksperts.

Avots:

1prime

Pievienot komentāru