Jāņogu un upeņu lapas dzeltē – ko darīt?

Arī krūmu ārstēšanai nebūs lieki ar speciālajiem risinājumiem, kurus var iegādāties veikalā dārzniekiem vai arī izgatavot paši. Populārākie ir akaricīdi, insektoakaricīdi, ķiploki, sīpoli, tabakas tinktūras. Šāda izsmidzināšana samazina varbūtību, ka zirnekļa ērce parādīsies, un mazinās lapu dzeltēšanas riskuabām krūmu ogām.

Ziedēšanas sākumā ir nepieciešams izsmidzināt augu ar karbofosa “Anometrinom-N” vai “Rovicourt” šķīdumu. Šī apstrāde novērš ērču kāpuru un kožu pavairošananos.

Lasi vēl: Mēdz gadīties, ka jau no paša rīta vajā neveiksmes, bet neraizējies, lūk, vārdi, kas neveiksmes aizdzīs prom!

Ar vīrusu un sēnīšu slimībām cīņa ir daudz grūtāka. Noteikt pirmās izmaiņas lapu krāsā ir diezgan grūti. Tumšās nokrāsas balto plankumu un zirnekļu audu klātbūtne norāda, ka raža, visticamāk, netiks saglābta. Palielinās inficēšanās risks tuvumā esošajiem krūmiem.

Šajā gadījumā ir jāgaida rudens. Un šajā laikā nogrieziet visas skartās lapas, zarus. Pēc tam tiek veikta pilnīga ārstēšanas procedūra, un inficētās daļas tiek sadedzinātas.

Atbilde uz jautājumu, kāpēc lapas kļūst dzeltenas upenēm, var būt sēnītes izplatīšanās. Vienīgais veids, kā atbrīvoties no infekcijas avota, ir smidzināt ķīmiskas vielas. Ja jūs atklājat balto aplikumu, varat izmantot vara sulfātu, sūkalu, pelnus. Šīs dabiskās sastāvdaļas ātri iznīcina patogēnās baktērijas.

Ja tautas receptes nepalīdz, tad jāpalielina spiediens uz upeņu slimību. Divreiz gadā (rudenī, agrā pavasarī) ir atļauts apstrādāt krūmus ar spēcīgām ķimikālijām. Piemēram, “Vectra” vai “Topaz”.

Un, protams, mēs nedrīkstam aizmirst par pienācīgu aprūpi. Bieži vien dzeltenās lapas upenēm ir nepareizas audzēšanas dēļ. Ir svarīgi atcerēties, ka augam patīk mitrums un telpa. Tāpēc augsni bieži vajadzētu uzirdināt un aplaistīt, un attālumam līdz tuvākajam lielajam krūmim jābūt ne mazākam par 0,8-1 metriem.

Avots:

огородсад

Pievienot komentāru