Jaunrades namā notiks Meteorītu diena

Vai zini, kas ir meteorīts? Vai esi kādreiz redzējis to? Nāc 24.martā uz Ventspils Jaunrades namu apskatīt īstus meteorītus un uzzināt, kā tie nokļuvuši līdz Zemei! No plkst. 12:00 līdz pat plkst. 22:00 Jaunrades nams ikvienam ventspilniekam un pilsētas viesim piedāvā unikālu un plašu izglītojošu programmu par meteorītiem.

Tikai vienu dienu būs vienreizēja iespēja paša acīm skatīt īstus meteorītus, kas ir atrasti uz Zemes. Tie ir dažādi: lieli, mazi, krāsaini un tumši. Meteorītu kolekcijas īpašnieks ir ventspilnieks Jevgeņijs Suhanovs, bet par eksponātiem stāstīs lektors. Ik stundu dienas garumā planetārijā būs iespējams vērot šim pasākumam speciāli veidotu autoršovu par meteorītiem, bet observatorijā, lūkojoties teleskopā, paša acīm skatīt debess ķermeņus.

Plkst.16:00 būs iespēja noklausīties Mgr. astro. phys. Kārļa Bērziņa interaktīvu lekciju “Meteorīti pasaulē un Latvijā”. Bērziņš ir projekta Meteoriti.LV vadītājs; astronomijas izglītību ieguvis Latvijas un Kopenhāgenas Universitātēs, stažējies Kardifas Universitātē u.c., kā arī Kārlis Bērziņš ir Latvijas Astronomijas biedrības valdes priekšsēdētāja vietnieks. Savukārt plkst. 18:00 un 20:00 par Visuma dzīļu noslēpumiem pastāstīs Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūta “Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs” pētnieks Artūrs Vrubļevskis prezentācijā “Saules magnētiskie lauki un to ietekme uz mūsu dzīvi”.

Uz pasākumu ciklu par meteorītiem īpaši aicinātas ģimenes, jo programma ir izglītojoša un aizraujoša.

Nāc uz Ventspils Jaunrades namu, skati meteorītus, un pavadi brīvdienas saturīgi!

Biļešu cena – 3,50 euro;

– ģimenes biļete 6,00 euro;

– skolēniem 0,70 euro;

– pensionāriem, studentiem, invalīdiem (uzrādot apliecību) 1,50 euro.

Pievienot komentāru