Jūsu organisms var brīdināt par sirdslēkmi vēl mēnesi pirms tās: 8 slēptas pazīmes, par kurām jāzina katram no mums!

Sāpes vai spiediena sajūta krūtīs
Viens no izplatītākajiem sirdslēkmes simptomiem ir stipras sāpes vai spiediena sajūta krūtīs. Sāpes krūtīs var atbalsoties arī citviet ķermenī. Visbiežāk tā ir kreisā roka vai kreisās puses paduse. Tāpat varat izjust arī tādu kā saspīlējumu kaklā, sprandā, žoklī, mugurā vai vēdera daļā. Sāpes parasti ilgst apmēram 15 minūtes.
Apgrūtināta elpošana
Neilgi pirms sirdslēkmes cilvēks var izjust elpošanas grūtības. Tas notiek tādēļ, ka plaušas nesaņem gana daudz asinis, kā rezultātā artērijas aizveras ciet. Ja jums pēkšņi rodas apgrūtināta elpošana, steigšus dodieties pie ārsta.

Spēcīgs vārgums
Ja jūs ļoti bieži jūtat ķermeņa vārgumu un nogurumu, tas var tikt saistīts ar faktu, ka jūsu muskuļi nesaņem gana daudz asiņu. Jums noteikti nepieciešams pārbaudīties pie ārsta, vai gadījumā nesirgstat ar hroniska noguruma sindromu. Šis sindroms var novest pie sirdslēkmes.
Galvas reiboņi un pastiprināta svīšana
Spēcīga svīšana var kļūt par pirmo liecinieku sirdslēkmes gadījumā. Ja jūs izjūtat nepamatoti spēcīgu svīšanu, iesakām doties pie ārsta.
Saaukstēšanās/ gripa
Jūs satrauc klepus, drebuļi un augsta temperatūra? Neceliet paniku! Visbiežāk tas ir liecinieks tam, ka jūs piemeklējusi visparastākā saaukstēšanās. Taču reizēm šie paši simptomi var liecināt par tuvojošos sirdslēkmi. Īpaši tad, ja izjūtat visus iepriekš minētos simptomus vienlaikus. Noteikti ņemiet vērā arī to, ka sirdslēkmes simptomi cilvēkiem atšķiras, jo īpaši sieviešu un vīriešu starpā.

Matu izkrišana
Vēl viens sirdslēkmes simptoms ir matu izkrišana, kuru visbiežāk piemeklē vīriešus vecumā no 50 gadiem – taču arī sievietes skar šī problēma. Tas notiek tādēļ, ka ir traucēta galvas ādas un smadzeņu asinsapgāde – tā mums stāsta ārsts-kardiologs, kas sniedza interviju “ABC News” kanālam.
Sirds ritma traucējumi
Aritmija, sirds ritma traucējumi vai arī tahikardija (augsts pulss) var uzrasties pēkšņi un turpināties 1 – 2 minūtes. Ja šajā laikā pulss neatgriezīsies normālās sliedēs, jūs izjutīsiet galvas reiboņus un nogurumu. Kā vēsta “American Heart Association” – ja izjūtat pēkšņas un krasas pārmaiņas sirds ritmā, nekavējoties vērsieties pie ārsta pēc palīdzības.

avots

Pievienot komentāru