Kā izaudzēt granātābolu koku no sēkliņām, pat ziemā?

Izaudzēt granātābolu no kauliņiem ir viegls un aizraujošs process. Šādā veidā tu pats vari izaudzēt istabas augu ar brīnišķīgiem ziediem un vieglu eksotisku nokrāsu. Šādu eksperimentu ir interesanti aizvadīt kopā ar bērnu: tas māca bioloģijas pamatus, parāda kā attīstās augs visos dzīvības posmos. Tur nav nekā sarežģīta!

Ir arī patīkami bonusi. Tu ne tikai iegūsi garšīgus un veselībai ļoti labvēlīgus augļus. Granātābols kopš seniem laikiem tiek uzskatīts par labklājības simbolu, un jo īpaši tas attiecas uz finanšu sfēru.

Mēs izstāstīsim svarīgākos aspektus, ko un kā pareizi darīt.

Sēklu izvēle.

Nogatavojušos granātābolu tu atpazīsi pēc tās tumšās rubīna krāsas.

Pats vieglākais veids ir nopirkt gatavu granātābolu tirgū vai veikalā. Nolobi to, lai piekļūtu sēkliņām. Mums derēs tās, kas ir pietiekami nobriedušas, un to gatavību noteiks krāsa. Starp citu, jūs varat stādīt sēklas celulozē un bez tā – vairāk par to.

Ja vēlies īsā laikā iegūt augļu koku, iegādājies veikalā granātābolu sēklas. Audzēšanai mājās parasti piedāvā hibrīdu šķirnes. Viņu īpatnība ir tā, ka pirmos augļus iegūsi vismaz 2 reizes ātrāk nekā tad, ja audzēsi granātābola koku no paša iegūtām sēklām.

Varianti, stādot granātābola koku mājas apstākļos:

  1. Vienkāršais variants.

Ievieto traukā auglīgu augsni. Ir dzirdēts par dažādiem ieteikumiem izmantot maisījumus no dažādām augsnēm, bet prakse ir parādījusi, ka granātāboli labi aug universālā augsnes maisījumā stādiem. Ievietosēklas ar mīkstumu (sadaloties mīkstums dos barības vielas) vai tikai kauliņus traukā. Tad – apkaisa ar zemi.

  1. Pilnveidotais variants.

Lai paātrinātu dzinumu veidošanās procesu, izmanto dīgtspējas veicināšanas metodi. Uz 3 dienām novietogranātābola kauliņus bez mīkstumu siltā ūdenī iemērcētā lupā, uzliec to uz apakštasītes un novieto siltā vietā. Katru dienu ir ieteicams nomainīt lupatiņu, lai sēklas nesapūtu.

Vai izmantot augšanas stimulatorus, tev jāizvēlas pašam. Sēklas var apstrādāt ar “Epinine”, “Zircon” vai tautas līdzekļiem.

Kā rūpēties par stādiem?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru