Kā mājās pagatavot frī kartupeļus, kas smeķēs gardāk nekā Makdonaldā. Trīs lieliskas receptītes!

Ātro uzkodu restorānu ķēdes “McDonald’s” frī kartupeļi ir leģendāra uzkoda, ko iecienījuši gan pieaugušie, gan bērni visā pasaulē. Precīza šā garduma recepte ir uzņēmuma noslēpums, taču klīst baumas, ka frī kartupeļi makdonaldā tiek gatavoti no īpašas šķirnes kartupeļiem un satur aptuveni deviņas sastāvdaļas.

Frī kartupeļi ir kraukšķīgi no ārpuses un maigi no iekšpuses, ja tos pagatavo īpašā veidā. Šo gardo uzkodu var pagatavot arī mājās, taču, lai kartupeļi no ārpuses būtu kraukšķīgi un no iekšpuses mīksti, ir jāievēro daži knifiņi. Lai pagatavotu frī kartupeļus kā Makdonaldā, tos iepriekš sasaldē, izvāra vai divreiz apcep. Lūk, trīs lieliskas receptes!

Frī kartupeļu sasaldēšana

Makdonaldā frī kartupeļus gatavo no saldētiem tupeņiem – tad tie iekšpusē būs mīksti. Taču – ja kartupeļus vienkārši sasaldē, tie kļūs tumšāki. Tāpēc pirms sasaldēšanas tie ir jāiemērc īpašā šķīdumā.

Sastāvdaļas

Kartupeļi – 500 gramu

Augu eļļa – 1 litrs

Sāls – 1 ēdamkarote

Cukurs – 1 ēdamkarote

Ūdens – 1 glāze

Pagatavošana

Kartupeļus nomazgājam un nomizojam, sagriežam garos stienīšos. Pārliekam visus sagrieztos kartupeļus lielā bļodā un apkaisām ar sāli un cukuru. Ielejam glāzi auksta ūdens un atstājam kartupeļus šķīdumā 3-5 minūtes.

Tad kartupeļus nokāšam caurdurī un liekam uz papīra dvieļiem. Kad kartupeļi ir nožuvuši, liekam tos traukā ar vāku un ievietojam saldētavā uz 2 stundām.

Uzkarsējam eļļu līdz vārīšanās temperatūrai, ieberam tajā saldētos kartupeļus un cepam 7 minūtes. Izņemam frī kartupeļus no eļļas un uzreiz pasniedzam galdā.

Lasi vēl: Trīs nelaimi nesoši sieviešu vārdi, kas var negatīvi ietekmēt likteni. Septiņreiz izvērtē, pirms nosauc savu meitu!

Frī kartupeļi, izmantojot vārīšanu


Ja nav laika sasaldēt kartupeļus, tad pirms cepšanas varam tos izvārīt. Bet tupeņus nevārām parastā ūdenī, bet gan īpašā šķīdumā.

Sastāvdaļas

Kartupeļi – 500 gramu

Sāls – 1 ēdamkarote

Cukurs – 1 ēdamkarote

Etiķis – 2 ēdamkarotes

Saulespuķu eļļa – 1 litrs

Katliņā ielejam ūdeni un uzvārām. Pievienojam ūdenim sāli, cukuru un etiķi. Kartupeļus nomizojam, sagriežam kubiņos un liekam verdošā ūdenī. Vārām 5 minūtes. Izņemam kartupeļus un novietojam uz papīra dvieļa, lai tie nožūtu.

Uzkarsējam augu eļļu līdz vārīšanās temperatūrai un apcepam tajā kartupeļus līdz tie iegūst zeltaini brūnu nokrāsu (7-10 minūtes). Frī kartupeļus izņemam no eļļas un liekam uz papīra dvieļa. Sāli pievienojam pēc garšas.

Frī kartupeļi uz pannas

Frī kartupeļus var pagatavot arī bez fritera. Pietiek ar parastu pannu, bet tad kartupeļus vajadzēs apcept divas reizes.

Sastāvdaļas

Kartupeļi – 500 gramu

Augu eļļa – 250 gramu

Kartupeļus sagriežam kubiņos un liekam ļoti aukstā ūdenī uz 15 minūtēm. Pēc tam izņemam kartupeļus no ūdens un noslaukām lieko mitrumu. Pannā ielejam eļļu, uzvārām un 10 minūtes apcepam kartupeļus uz lēnas uguns. Tad izņemam kartupeļus un atdzesējam līdz istabas temperatūrai. Atkal uzvārām eļļu, liekam tajā atdzesētos kartupeļus un cepam vēl 3 minūtes. Sāli pievienojam pēc garšas.

Lai labi garšo!

COMMENTS

Pievienot komentāru