Kā nekļūdīgi atšķirt īstu sieru no viltojuma, kas darināts no piena pulvera

Kvalitatīvs cietais siers nemaz nevar būt lēts. Viss, kas maksā lēti, ir piebāzts ar palmu eļļu, sauso piena pulveri, stabilizētājiem, aromatizatoriem un konservantiem. Un tas vairs nav ēdiens, bet gan inde jebkuram dzīvam organismam!

Man tev ir viens liels lūgums, cienījamais lasītāj. Ja tu pērc lētos siera izstrādājumus un tev nav līdzekļu, lai iegādātos dārgāku siera gabaliņu, labāk nemaz nelieto uzturā cietos sierus. Labāk retāk mieloties ar sieru, toties izvēlēties labu un veselībai draudzīgu produktu.

Nedaudz vēlāk es noteikti uzrakstīšu veselu rakstu par to, cik ļoti kaitīgs ir siera izstrādājums, un cik smagu triecienu piedzīvo lētticīgo patērētāju aknas un aizkuņģa dziedzeri. Bet tikmēr es vienkārši lūdzos – nekādā gadījumā nelieto savā uzturā šo draņķi, un nebaro ar to savus bērnus!

Kā pareizi izvēlēties sieru

Siers vakuuma iepakojumā vai pārtikas plēvēs ietīts siera gabaliņš pilnīgi noteikti nevar pretendēt u laba produkta statusu. Vajag iegādāties tikai to sieru, kas tieši tavā acu priekšā ticis nogriezts no vesela siera rituļa. Tas palielina iespēju, ka šis produkts nesatur nekādus kaitīgus piejaukumus, vai vismaz satur tās krietni mazākā daudzumā!

Noteikti jāpievērš uzmanība siera rituļa garoziņai: to nedrīkst klāt plaisas vai aplikums, savādāk palielinās risks kopā ar sieru iegādāties kaitīgas baktērijas, vai arī vienkārši iegādāties dārgu, bet galīgi nebaudāmu sieru.

Lasi vēl: Kā apturēt bērna histēriju, uzdodot tikai vienu jautājumu!

Vienmērīgs zīmējums, vienmērīga siera struktūra, simetriski caurumiņi siera mīkstumā, ir laba siera pazīmes. Taču mēdz gadīties ļoti labi viltojumi! Ir arī kāds tests, kas ļaus tev pārliecināties, ka tavā priekšā atrodas tiešām ļoti kvalitatīvs siers.

Šo testu veic ar istabas temperatūras sieru, kas jau iepriekš tika izņemts no ledusskapja.

Siera šķēli saloka 90o leņķī. Siers nekādā gadījumā nedrīkst saplaisāt locījuma vietā! Pretējā gadījumā tas ir viltojums.

Nekādā gadījumā nedrīkst lietot uzturā drupenu un viegli saspiežamu sieru. Tā ir tīra palmu eļļa, kas sajaukta ar nelielu sausa piena pulvera daudzumu un krāsvielām! Šāds siers var būt skaistā krāsā, viņam var būt vienmērīgi, simetriski caurumiņi, taču šāda produkta izskats ir ļoti mānīgs.

Avots:

interesno

Pievienot komentāru