Kādas lietas nevajag darīt dzīvē, ja nevēlies nodarīt sev pāri un aizvilināt veiksmi

Cik bieži tu pieņem lēmumus, labi zinot, cik daudz sāpju tie nodarīs? Šajā rakstā tu neatradīsi jaunas patiesības, bet mēs vienkārši atkārtojam vārdus, kas nekad nezaudēs savu nozīmi. Vai esat gatavs iztīrīt prātu? 10 lietas, kuras tev nevajadzētu darīt, ja nevēlies sev nodarīt pāri.

Nemelo sev

Attiecības ar sevi ir pats dārgākais, kas ir šajā dzīvē. Cilvēki aiziet, laiki mainās, bet mēs sev esam vienmēr. Tieši tāpēc svarīgi būt godīgam, neaizvērt acis uz savām jūtām, problēmām un sapņiem, bet attiekties pret to nopietni. Kas tev ir patiešām svarīgi? Bez kā dzīve zaudētu jēgu? Neesi sev ienaidnieks, nemāni sevi.

Neizvirzi naudu par galveno šajā dzīvē

Materiālās vērtības ir tikai līdzeklis, kas palīdz iet pretī mērķiem ar komfortu. Nauda neaizvietos ģimenes siltumu, ciešu draudzību, bērnu smieklus. Muļķīgi padarīt papīra gabalu par elku, ieciklēties uz tā iegūšanu, palaižot garām svarīgos dzīves brīžus. Un vēl muļķīgi ir ekonomēt uz savu veselību, iespaidiem vai mīļotajiem cilvēkiem.

Nenožēlo pagātnes lēmumus

Kļūdas ir normāla dzīves daļa, tās padara mūs pieredzējušākus un gudrākus. Nepārmet sev par pagātnē pieņemtiem lēmumiem, tad tu biji cits – jauns, ne tik gudrs, nesavaldīgs. Tev vēl nebija pašreizējo zināšanu, pieredzes, sakaru. Tāpēc liec mieru savam prātam un dzīvo pa īstam, izvēloties labāko no tām iespējām, kuras tev ir.

Neignorē svešus padomus

Kritika kaitina un bieži vien izved no patiesības, apkārtējiem ir viegli bāzt degunu svešās lietās! No otras puses, ne visi padomi ir slikti. No malas reizēm ir redzams labāk, īpaši, ja tevi novērtē nevienaldzīgs cilvēks, kurš vēlas tev palīdzēt. Protams, zemapziņa grib pretoties viņu rekomendācijām, bet pamēģini godīgi paskatīties patiesībai acīs.

Neapspied savas jūtas, lai izdabātu saviem tuviniekiem

Nevienam nav tiesības nosodīt tavas emocijas, tev norādīt kā dzīvot un ko just. Nevienam nav tiesības tev likt atteikties no tavām vēlmēm, izsmiet tavas vērtības un uzskatus. Ja tuvinieki nesniedz atbalstu, norādot, ka tavas ciešanas nav tik lietas, tas nenozīmē, ka viņiem ir taisnība un problēmas neeksistē. Pārstāj iet viņu pavadā, aizstāvi savas intereses!

Neturiet pie tiem, kam tu neko nenozīmē

Lai cik spēcīgas arī nebūtu tavas jūtas – neturi cilvēkus, kuriem tu esi vienaldzīgs. Jā, tas ir skumji un aizvainojoši, bet dzīvot līdzās tiem, kas neciena tavu mīlestību – ir vistrakākais. Kāpēc tev jābalsta kāds, kurš tevi tikai izmanto, bet neko nedod pretī? Īsta mīlestība dāvina brīvību, maigumu, pārliecību par sevi un prieku.

Lasi arī: Šeit uzzināsiet kādus vārdus ir ieteicams dot meitenēm un no kādiem labāk izvairīties

Nekāp pāri saviem principiem

Ievies skaidru noteikumu kodeksu, kurš tevi ved pa dzīvi gluži kā morālais orientieris. Zini, ko vēlies no partnera, darba, draugiem, kuri mērķi tev ir svarīgākie? Neļauj apkārtējiem sevi salauzt, paliec uzticīgs saviem ideāliem ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru