Kādēļ auto durvis jāver ar labo roku, un kāds sakars šeit ar Nīderlandi? FOTO

Izrādās, ka viena no visizplatītākajām velosipēdistu traumām visā pasaulē saistāma ar ietriekšanos atvērtās auto durvīs. Lai pasargātu lūzumus un citas traumas, kuras ik gadu šādā veidā Ņujorkā gūst apmēram 13000 cilvēku, pat uz taksometru durvju iekšpuses ir uzlīmes ar uzrakstiem: “Paskaties, pirms ver vaļā durvis – tur var braukt velosipēdists!” Ir grūti pateikt, cik ļoti šāds uzraksts palīdz. Taču šī iemesla dēļ interneta lietotāji aizvien aktīvāk aicina ievērot riteņbraucējiem pilnās pilsētas (Amsterdamas) iedzīvotāju ietiekumu. Šī ieteikuma dēļ jūs varēsiet izglābt kāda cilvēka dzīvību un pasaudzēt viņa veselību.

Vadītāji, kur nu vēl pasažieri, ļoti bieži aizmirst, ka ir nepieciešams palūkoties, kas notiek ārpus spēkrata. Taču Amsterdamas iedzīvotāji zina, kas jādara, lai pat tad, kad aizmirstat palūkoties, izdotos samazināt riteņbraucēju traumu risku.

Lieta tāda, ka gan autovadītāji, gan pasažieri, kas sēž aiz viņiem, auto durvis ver vaļā tikai ar labo roku. Viņi never durvis vaļā ar kreiso roku, kas atrodas tuvāk durvju rokturim. Šī parastā kustība liek cilvēkam mazliet pagriezt ķermeņa augšdaļu, šādi veltos nelielu daļu savas perifērās redzes tam, kas notiek ārpus automobiļa. Šādi var tiešām laikus pamanīt, vai auto virzienā tuvojas riteņbraucējs.

Vienmēr veriet auto durvis vaļā ar to roku, kas atrodas tālāk no auto durvīm – tā jūs tiešām pamanīsiet riteņbraucējus. Ja jūs sēžat blakus šoferim un aiz priekšējā labā sēdekļa, vienmēr durvis veriet vaļā ar kreiso, proti, pretējo roku.
Vienmēr veriet auto durvis vaļā tikai un vienīgi ar tālāko roku! Tas taču nav tik grūti, vai ne?

avots

COMMENTS

  • <cite class="fn">VLADIMIRS TERENINS</cite>

    konretak ko talak drosak sms izlemiet jo es domaju ka mani iedzina sturi pamaniju ka ielauzusies es sava saita ne ar vienu nedraudzejos domaju ka glabt sevi ytzinaju ka tiksu vel lielakas

  • <cite class="fn">VLADIMIRS TERENINS</cite>

    Palidziet es ticu tikai konkretak

Pievienot komentāru