Kādi darbi veicami dārzkopjiem pašā rudens sākumā. Ievēro šos ieteikumus, un raža priecēs! Jau 3.septembrī jāsāk daži darbi

Vasaras pēdējā diena ir aizvadīta, un sācies rudens. Cik ātri palidoja pavasaris un vasara! Šajā laikā paveikts daudz darba, betdārzā vēl tik daudz darāmā. Nav laika atpūsties – tā saka kāda pieredzējusi dārzkopības entuziaste!

Ko ieteicams darīt dārzā rudens pirmajā nedēļā, vadoties pēc Mēness kalendāra ieteikumiem? Liec aiz auss, un tad par ražu nevajadzēs sūdzēties!

Ūdensvīra zīmē Mēness 1. septembrī atradās līdz plkst. 12:34 minūtēm, pēc tam tas pārgāja auglīgajā Zivju zīmē, kur atradīsies līdz pat 3. septembrim plkst. 23:21 minūtei.

Bet 2.septembrī plkst. 8:22 iestājās Pilnmēness. Tāpēc dienu pirms Pilnmēness un dienu pēc tā (no 1.septembra plkst.8: 22 līdz 3.septembra plkst. 8:22.) nav ieteicams nodarboties ar augu stādīšanu, pārstādīšanu, apgriešanu, sēklu sēšanu. Šīs dienas ir nelabvēlīgas arī konservēšanai, ražas novākšanai un kultūraugu uzglabāšanai. Tu vari laistīt augus, bet tikai mēreni.

Toties šajā laika sprīdī tu vari apstrādāt augus, lai atbrīvotu tos no kaitēkļiem un sērgām, mēslot augsni, pļaut zāli un mauriņu.

Dārzā zāle atkal izaugusi, tāpēc tā irjānopļauj.

3.septembrī jau ir iespējams sēt siderātus (zaļmēslojumu), tieši līdz tam laikam kartupeļu dobes jau būs atbrīvotas no bumbuļiem.

3.septembrī plkst.23:21 Mēness pāries neproduktīvajā Auna zīmē, kur tas atradīsies līdz6. septembrim plkst. 11:43.

Šis laiks ir piemērots zemeņu stādīšanai. Tu vari norakt kartupeļus, lasīt ābolus, plūmes un bumbierus, mēslot augļu kokus un ogu krūmus, kā arī nodarboties ar konservēšanu.

6.septembrī plkst. 11:43 Mēness ieies auglīgajā Vērša zīmē. Tu vari turpināt novākt kartupeļus, stādīt zemenes, lasīt augļus. 6.septembris ir īpaši labvēlīga ievārījumu gatavošanai no augļiem, konservēšanai, kā arī sulu spiešanaiun kompotu vārīšanai.

9 un 6. septembrī ieteicams veikt dažādudārzeņu asorti pagatavošanu ziemas krājumiem, tostarp vārīt dārzeņu kaviāru, adžiku un lečo.

Lasi vēl: Kāpēc nekādā gadījumā nedrīkst novēlēt veiksmi cilvēkam, kurš dodas ceļā. Tas var piesaistīt nelaimi!

Visi dārzeņi kabaču ikriem un lečo pagatavošanai jau ir izauguši, atliek tikai ķerties pie darba

Tikai tāda maza nianse – visam nepietiek spēka, bet es ļoti vēlos paveikt visus dārza darbus. Varbūt varat ieteikt, kā visu izdarīt?

Avots:

zen.yandex

Pievienot komentāru