Kāpēc nekādā gadījumā nedrīkst novēlēt veiksmi cilvēkam, kurš dodas ceļā. Tas var piesaistīt nelaimi!

Tiek uzskatīts, ka, novēlot veiksmi cilvēkam, kas dodas svarīgā braucienā, viņš var ciest krahu biznesā.

Šāds veiksmes vēlējuma traktējums visvairāk raksturīgs pareizticībā, jūdaismā un islāmā. Tāpēc ticīgie visos iespējamos veidos izvairās no veiksmes vēlējumiem.

Tāds pats viedoklis attiecībā uz veiksmes vēlējumiem ir arī zvejniekiem, medniekiem un aktieriem. No kurienes radusies šī māņticība? Kāpēc pastāv pārliecība, ka nekādā gadījumā nevajadzētu novēlēt veiksmi?

Tiek lēsts, ka šī ir sena mednieku un zvejniekutradīcija. Tika uzskatīts – ja medniekam vai zvejniekiem tiek novēlēta veiksme, ļaunie spēki to izdzirdēs un darīs visu, lai situāciju ievirzītu negatīvā gultnē. Un tad veiksmi noteikti neredzēt. Tāpēc medniekiem un zvejniekiem tika novēlēta neveiksme, un tad tumšie spēki pavērsa situāciju otrādi, un šajā gadījumā cilvēku gaidīja veiksme.

Cita šā ticējuma izcelsmes versija liecina, ka, pēckristiešu uzskata, veiksmes vēlējums ir vēršanās pie semītu dieva Moloha, kuram tika upurēti bērni.

Senajā Romā tika uzskatīts, ka dieviete Fortūna ir viegli aizvainojama un mainīga, un tie, kas pārāk bieži vērsās pie viņas ar lūgšanām un cerēja uz viņas palīdzību, agrāk vai vēlāk zaudējadievietes aizgādnībuun piedzīvoja neveiksmju virkni.

Un tomēr šā ticējuma pirmavotu vairs nav iespējams uzzināt. Ikviens var uzskatīt, kā viņam tīk. Bet – vai var novēlēt veiksmi cilvēkam, kad dodas ceļā, vai labāk tā nedarīt?

Tu vari otram novēlēt panākumus, laimi un labklājību, taču saskaņā ar ticējumu nedrīkst novēlēt veiksmi, un tas ir saistīts ar senām tradīcijām. Bet tas, cik pielietojamas šīs tradīcijas ir reālajā dzīvē un kā pret tām izturēties, ir katra cilvēka personīga lieta.

Piemēram, ārsti, mākslinieki, zvejnieki un mednieki apgalvo – līdzko kāds viņiem novēl veiksmi, viss tūdaļ notiek pretēji plāniem. To apstiprina arī sēņotāji un vairāki tirdzniecības darbinieki.

Kāpēc saskaņā ar tautas ticējumiem tu nedrīkstinovēlēt veiksmi otram cilvēkam? Ir vairākas versijas, kāpēc tā. Saskaņā ar vienu no versijām, sakot šādus atvadu vārdus, tu vari neviļus noskaustsituāciju, un tad viss izvērtīsies neveiksmīgi.

Lasi vēl: Marinēti tomātiņi ziemai. Atvēru burciņu uz jauno gadu un ziniet – īsta bomba! Ķeriet recepti

Atbilstoši otrajai versijai veiksme novērsīsies no cilvēka, ja tu bieži vēlēsi viņam veiksmi. Trešajā versijā teikts, ka ļaunie gari un dēmoni izdzirdēs veiksmes vēlējumus, neļaus cilvēkam gūt panākumus un izpildīt to, ko viņš vēlas.

Ceturtajā versijā teikts, ka ar saviem atvadu vārdiem cilvēks vienkārši iejaucas liktenī.

Avots:

zen.yandex

COMMENTS

Pievienot komentāru