Kaķu skrāpējumi var izraisīt cilvēkam garīgus traucējumus. Vetārsti grib uzrunāt ar šādu runu visus kaķu mīļus

Kaķu skrāpējumi var izraisīt garīgus traucējumus. Par to brīdina Ziemeļkarolīnas štata universitātes eksperti, kuru pētījumi tika publicēti žurnālā Pathogens.

Kaķi, galvenokārt kaķēni, ir Bartonella baktēriju avots. Šīs baktērijas var atrast viņu izdalījumos vai uz nagiem. Bartonella cilvēkiem izraisa drudzi un intoksikāciju, dažreiz limfadenopātiju, izsitumus, acu, nervu sistēmas un iekšējo orgānu bojājumus.

Iepriekš tika uzskatīts, ka bakteriālas infekcijas, kaut arī akūtas, ilgst ne tik ilgi. Jauni pierādījumi liecina, ka Bartonella piesārņojums var izraisīt ilgtermiņa garīgus traucējumus un ādas bojājumus cilvēkam.

2019. gadā zinātniekus interesēja pusaudža gadījums, kuram pēc inficēšanās ar Bartonella parādījās šizofrēnijas simptomi. Pēc ārstēšanas ar antibiotikām psihe normalizējās. Zinātnieki pētīja anamnēzi 33 pacientiem ar miega traucējumiem, migrēnu, depresiju un trauksmes pazīmēm.

24 no viņiem sūdzējās par ādas izmaiņām slimības laikā: parādījās svītras, līdzīgas strijām pēc grūtniecības vai straujas svara zaudēšanas. Vetārsti vēlas, lai viņus uzklausa.

Lasi vēl: Ja sieviete šādi runā un dara, tad tas nozīmē, ka viņai ļoti sen nav bijusi tuvība. Ak vai, mēs jūs nodevām!

Viņi vēlas, lai vecāki pēc kaķa skrāpējumiem apstrādātu bērniem šo skrāpējumus ar antibakteriāliem līdzekļiem. Kā arī tiek atgādināts, ka ir ļoti svarīgi kaķiem griezt nagus un gada laikā vismaz vienu reizi mīluli atrādīt vetārstam, lai veiktu standarta pārbaudes.

Avots: news

COMMENTS

Pievienot komentāru