Kāpēc ir kaitīgi dzert zaļo tēju uzreiz pēc ēdienreizes. Šim dzērienam piedēvētās dziednieciskās īpašības ir nedaudz dīvainas

Zaļā tēja mūsdienās ir viens no populārākajiem dzērieniem, un tā nav nejaušība. Galu galā šis dzēriens kopš neatminamiem laikiem tiek uzskatīts par teju visu slimību panaceju.

Pat senie dziednieki apgalvoja, ka tas pazemina asinsspiedienu, stiprina imūnsistēmu, palīdz stresa gadījumā un veicina kaulu augšanu. Tomēr mūsdienu zinātnieki ir atklājuši, ka dažas no zaļajai tējai piedēvētajām īpašībāmir visnotaļ pārspīlētas.

Kā pareizi dzert un pagatavot zaļo tēju

Pirmkārt, lai iesūtu maksimālu zaļās tējas efektu, tev ir jāzina tās pagatavošanas pamatnoteikumi. Ja vēlies iegūt uzmundrinošu efektu, dzer tēju 2 minūtes pēc pagatavošanas, ja gribi nomierināties, tad pēc 5 minūtēm.

Tējas lapas, kas atrodas tējkannā ilgāk par 6 minūtēm, ēteriskās eļļas pilnībā zaudē. Lai sasniegtu citus veselībai labvēlīgus mērķus, tēja jāizdzer 15 minūšu laikā pēc pagatavošanas. Uzskats par to, ka zaļo tēju tējkannā var uzglabāt 24 stundas, ir tikai mīts. Pēc 5 stundām jebkura tēja kļūst bīstama organismam. Dzērienā esošās minerālvielas laika gaitā oksidējas un pārvēršas par īstu indi.

Turklāt daži tēju tirgotāji apgalvo, ka zaļo tēju var dzert, kad vien vēlies, un ka šis dzēriens sliktu neko nenodarīs. Tomēr šo apgalvojumu nevar uzskatīt par absolūti pareizu. Zaļo tēju nedrīkst dzert tūlīt pēc ēšanas. Dietologi norāda, ka šajā gadījumā no dzēriena nebūs nekāda labuma. Tēju vislabāk lietot 30 minūšu laikā pēc galvenās ēdienreizes.

Vēl viens mīts par zaļo tēju ir tāds, ka tās dzeršana var palīdzēt sadedzināt taukus un zaudēt svaru. Tomēr tējas efektivitāte cīņā pret aptaukošanos ir ļoti pārspīlēta. Lai panāktu pavisam niecīgu efektu, dienā jāizdzer apmēram 2 litri augstas kvalitātes zaļās tējas. Tomēr tik liela šā dzēriena daudzuma izlietošana var izraisīt nopietnas veselības problēmas.

Zaļās tējas mītiskās īpašības

Mūsdienās sabiedrībā pastāv stingrs viedoklis, ka zaļā tēja ir noderīga visiem bez izņēmuma. Tomēr ārsti apgalvo, ka tasne tuvu tā nav. Tātad– cilvēkiem, kas cieš no sirds un asinsvadu sistēmas slimībām, pret zaļo tējujāizturas ļoti uzmanīgi. Fakts ir tāds, ka zaļā tēja, tāpat kā jebkura cita tēja, satur kofeīnu, kas var izraisīt sirds ritma traucējumus.

Turklāt pārmērīga zaļās tējas lietošana var izraisīt nierakmeņu veidošanos un aknu slimības. Ņūdžersijas universitātes zinātnieku veikta eksperimenta rezultātā izrādījās – ja visu organismam nepieciešamo šķidrumu aizstāj ar zaļo tēju, tad strauji palielinās saindēšanās ar polifenoliem varbūtība, kas izraisa neatgriezeniskas izmaiņas nierēs un aknās.

Zaļā tēja patiešām pazemina asinsspiedienu, taču tās sniegtais labums ir tik nenozīmīgs, ka nav vērts runāt par šā dzēriena labumu veselībai.Ārsti iesaka neaizrauties ar zaļo tēju cilvēkiem, kuri cieš no zema asinsspiediena, kā arī tiem, kam ir kuņģa un zarnu trakta slimības. Šādiem ļaudīm zaļā tēja var izraisīt grēmas un sāpes vēderā. Zaļo tēju nav ieteicams lietot tiem, kuriem ir palielināta vairogdziedzera darbība, kā arī grūtniecēm un sievietēm zīdīšanas laikā.

Lasi vēl: Rozīņu novārījums ir viegli pagatavojams un ir ar tik lielisku efektu! Izmaiņas ir tūlītējas! Vitamīnu bomba!

Zaļā tēja tiek plaši reklamēta kā brīnumains pretvēža līdzeklis. Tomēr zinātnieki nav atraduši saistību starp zaļās tējas lietošanu un efektīvu onkoloģisko slimību ārstēšanu. Toties ir precīzi pierādīts, ka, piemēram, žeņšeņa tēja, gluži pretēji, var pat veicināt audzēju attīstību. Sievietēm, kas vecākas par 50 gadiem, vajadzētu būt īpaši piesardzīgām, jo ​​žeņšeņs palielina estrogēna ražošanu, kas ārkārtīgi nelabvēlīgi ietekmē veselību.

Avots: news-fancy

COMMENTS

Pievienot komentāru