Kāpēc nedrīkst laistīt sēklas pēc iestādīšanas. Daudzas saimnieces pieļauj šo kļūdu

Šajā rakstā atbildēšu uz jautājumu: Kāpēc nedrīkst laistīt sēklas, pēc tam, kad tās ir iestādītas zemē? Izrādās, daudzi dārzkopji par to nemaz nezināja. Bet tā ir tipiska kļūda neveiksmīgais sēšanai.

Ja pēc tam, kad sēklas ir iestādītas augsnē to tās apliesi (precīzāk sakot, apliesi augsni, kurā atrodas sēklas), tad tas novedīs pie pēdīgām sekām.

Aplejot sēklas uzreiz pēc stādīšanas, tās vienkārši iesūksies dziļi zemē.

Šādas sēklas visticamāk nedīgs, bet, ja tas notiks, tad daudz vēlāk. Un stādi būs plāni, vāji un slimīgi. Atceries, ka stādīšanas dziļumam jābūt ne lielākam par 2 sēklu diametru.

Kā pareizi laistīt?

Lasi vēl: Kā izaudzēt lielus sīpolus, kas glabāsies ilgu laiku

Lai sēklas dīgtu, viņām ir nepieciešams mitrums. Tas ir pašsaprotami. Bet, tu vari nodrošināt šo mitrumu, laistot augsni pirms stādīšanas.

Turklāt augsne jālaista tikai ar siltu ūdeni.

Ja esi aizmirsis apliec augsni pirms stādīšanas, tad tu vari apsmidzināt zemi ar izsmidzināšanas pudeli.

Avots:

огородсад

COMMENTS

  • <cite class="fn">Skolnieciņš no Pokaiņu meža</cite>

    Kopš senatnes latviešus dēvē par arāju tautu. Zemkopība ir katra latvieša gēnos. Latvijas iedzīvotāju mīlestība pret Dabas Māti ir iedzimta. Bez mazdārziņa nevar iztikt neviens kārtīgs laucinieks. Kaut arī mūsdienas audzēt dārzeņus savai mājsaimniecībai ir kļuvis finansiāli neizdevīgi, taču mazdārziņš var uzlabot apkārtējo ainavu. Lai apliecinātu savu uzticību Dabas Mātei, nelietosim mazdārziņos biocīdus: insekticīdus, herbicīdus un fungicīdus. Būsim uzticīgi Dabas Mātei ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem. Nelietosim pārmērīgi slāpekli saturošos minerālmēslus. Slāpekļskābes sāļi ļoti labi šķīst ūdenī, ja tos pārmērīgi lieto, tad augi tos nevar uzsūkt un tie skalojas gruntsūdeņos. Rūpēsimies par apkārtējo vidi. Stādīsim savos mazdārziņos mūsu tautas svētkokus – pīlādžus un kadiķus. Šie koki dāvā mums Latvju Dievu svētību, kā arī pasargā mājas iemītniekus no ļauna. Katra latvieša mazdārziņā ir jābūt svētakmenim, uz kura atstāt ziedojumus Latvju Dieviem. Vēlams uzstādīt arī kāda Latvju Dieva elku. Visvarenais Pērkons – Debesu Tēvs ir viens no spēcīgākajiem pašmāju Dieviem. Pērkona elks dāvā mājas iemītniekiem spēku un aizsardzību, bet Dievietes Laimas elks dāvā veiksmi un bagātību. Latvju Dievu svētība ir vajadzīga katram latvietim, jo tikai vienota tauta ir spēks. Būsim brīvi un vienoti savā ticībā. Ticību Latvju Dieviem neviens iebrucējs mums nespēs atņemt! Godāsim Dabas Māti. Godāsim Latvju Dievus. Būsim gādīgi saimnieki savās mājās. Lai Latvju Dievi svētī katru no mums, kas viņiem tic! Lai Latvju Dievi dāvā mūsu tautai spēku un drosmi! Visa slava Latvju Dieviem!
    Saticību mums visiem no sirds vēlot, Skolnieciņš no Pokaiņu meža
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #mazdārziņi #pīlādzis #kadiķis #svētkoki #ZaļāDomāšana #svētakmens #rituāli #buršanās #pagāni #saticība #auglība #izaugsme #ilgspēja #Senpokaiņi #PokaiņuMežs

Pievienot komentāru