Ķeizargrieziena bērni: kā viņi atšķiras no parastajiem bērniem. Reti kurš šo zin

 

Mīts nr.3: Nepietiekama fiziskā attīstība

Ķeizargrieziens ne vienmēr izraisa noteiktas attīstības problēmas. Tomēr šādu dzemdību gadījumā amnija šķidruma nokļūšana elpošanas sistēmā, vēlīna pirmā elpa, anestēzijas komplikācijas var izraisīt noteiktas problēmas.

 

Mīts nr.4: bieža raudāšana

Dzemdību izraisītais milzīgais stress aktivizē dažādus hormonus un stiprina mazuļa nervu sistēmu. Ķeizargrieziena bērni, kuri nav izgājuši cauri šim vitālajam procesam, piedzīvo noteiktu neiro- un fizioloģisko funkciju kavēšanu. Iespējamais riska faktors ir dažādas nervu sistēmas problēmas. Bet tā nepavisam nav stingri noteikta prognoze.

 

Mīts nr.5: Piena trūkums

Smadzeņu stāvoklis ķeizargrieziena gadījumā normalizējas devītajā dienā pēc dzemdībām. Bērni, kas dzimuši dabiskā veidā, atgriežas normālā stāvoklī pirmajā dzīves dienā.

Lasi vēl: Dzīves ilgums esot atkarīgs no mēneša, kurā esi dzimis

Dažreiz antibiotiku ietekmē mātes laktācijas process tiek patiešām pārkāpts, bet pareizu, harmonisku mazuļa attīstību garantē mātes piens. Lai novērstu šo problēmu, ir jāpievērš īpaša uzmanība ārsta kvalifikācijai, kurš veiks operāciju, un nav jāuztraucas veltīgi. Visbiežāk piens sāk parādīties vēlāk tieši stresa dēļ!

Riski ir iespējami jebkurā operācijā. Vienmēr ir vērts pārdomāt tos iepriekš, labi sagatavoties viņiem un zināt, ka veiksmīgu iznākumu garantē divas lietas: pareiza bērna kopšana un kvalificēta ārsta palīdzība. Lai jūsu bērni ir veseli!

Avots:

news

COMMENTS

Pievienot komentāru