Ko darīt dārzkopim un puķkopim aprīlī – galveno darbu plāns

Darbs vasarnīcā aprīlī ir ļoti atkarīgs no laika apstākļiem. Katru dienu kļūst siltāks, bet dažās vietās joprojām ir sniegs, un nakts temperatūra pazeminās zem 0 ° C.

Ko darīt augļu dārzā aprīlī

Aprīlī dārzs pamazām mostas. Pārbaudi vai augsne ir labi piesātināta ar mitrumu. Noņem sakritušos zarus un kokus, kritušās lapas, pagājušā gada mulču, atkritumus, kas ziemā radušies dārzā. Lai augsne nebūtu pārāk saspiesta, mēģini staigāt uzmanīgi, nepiespiežot pārāk stingri zemei. Pēc tam varēs pievērsties nākamajiem darbiem.

Pārbaudi augus, kas ir zem nojumes. Pakāpeniski sāc krūmus, skujkokus un mūžzaļās kultūras pieradināt pie pavasara gaisa. Kad zeme sasilst un sniegs pilnībā pazūd, patvērumu var noņemt.

Veic augļu koku sanitāro atzarošanu. Noņem vecos, slimos un sakaltušos zarus un dzinumus, mirušu mizu. Procedūras ideālais laiks ir skaidrs, ar nelielu salnu līdz –5 ° С. Vidēji atzarošana jāpabeidz līdz aprīļa vidum, pirms pumpuru uzplaukšanas. Brūces uz kokiem apsmērē ar piķi. Ja sūnas un ķērpji aug uz stumbriem, notīri tos ar dzelzs sulfātu (500 g uz ūdens spaini).

Baro kokus. Aprīlī slāpeklis ir svarīgs augiem, tāpēc kā pirmo mēslošanas līdzekli var izmantot urīnvielu, amonija nitrātu (30-50 g uz 1 kvadrātmetru) vai putnu mēslus (150-200 g uz 1 kv.m).

Aizsargā augus no kaitēkļiem un slimībām.Apstrādā dārzu ar 3% dzelzs sulfāta šķīdumu vai 2% vara sulfāta šķīdumu. Tu vari izmantot arī bioloģiskos produktus (Fitoverm, Bitoxibacillin, Ekoberinuc).

Sāc stādīšanu. Vislabāk ir veikt darbu no mēneša otrās puses, kad augsne sasilst ne tikai virspusē. Sagatavo stādīšanas bedrītes iepriekš, pārliecinies, ka notekūdeņi un visi mēslošanas līdzekļi ir nepieciešami izvēlētajai kultūrai. Pēc procedūras stādus rūpīgi aplaisti ar ūdeni un piesien pie balstiem.

Sāc vakcinēšanu. Pavasara vidus ir piemērots laiks koku vakcinēšanai.

Augļu krūmu kopšana. Jāņogām, avenēm un ērkšķogām ir nepieciešama apgriešana, mēslošana unārstēšana. Īpašu uzmanību pievērs jāņogu pumpuriem. Ja tie ir nedabiski pietūkuši – augu ietekmē pumpuru ērce, un steidzami ir jāiznīcina bojātie pumpuri.

Rūpējies par zemenēm.Līdz mēneša vidum, kad zeme izžūst un krūmiem parādās jaunas lapas, noņem pagājušā gada mulču. Baro augus ar minerālmēslu. Piemēram, izšķīdini spainī ūdens 1 ēdamkaroti nitroammofoski un lej zem katra krūma 0,5 litru.

Ko darīt dārzā aprīlī

Nevari jau sagaidīt, lai sētu dārzeņus un zaļumus? Drīz to jau varēs darīt. Tikmēr pārbaudi vai zeme dārzā ir izžuvusi un uzsilusi. Lai to paveiktu, izroc līdz 10 cm dziļuaugsnes daļu. Ja nav mitruma, augsne ir gatava jaunajai sezonai.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru