Ko darīt dārzkopim un puķkopim aprīlī – galveno darbu plāns

Apstrādā augsni.Pamodusies augsne vēl nav gatava stādīšanai, tā ir jāatbrīvo no slimībām un kaitēkļiem. Lai to izdarītu, varat izmantot Fitosporin, Baktofit, Trichodermin un citas zāles vai parasto kālija permanganāta šķīdumu.

Mēslo dobes.Tu vari izmantot kūtsmēslus vai kompostu. Liec tos augsnē 3-4 nedēļas pirms dārzeņu stādīšanas daudzumā 1 spainis uz 1 kv.m. Minerālapstrāde vislabāk ir tieši pirms stādīšanas. Ja augsne irskāba, veic kaļķošanu. Uz 1 kv.m pievieno 200-500 g kaļķa.

Pārnes stādus uz vasarnīcu un sagatavo stādīšanai zemē. Lai veiksmīgi pārstādītu augus, dari to saudzīgi. Pakāpeniski pieradini tos pie svaiga gaisā. Siltās dienās iznes laukā, bet mākoņainās turi telpā.

Sagatavo siltumnīcu stādīšanai. Dezinficē ēkas sienas un rāmi, dezinficē augsni. Ja nepieciešams, nomaini augsnes virskārtu.

Sēj dārzeņu sēklas. Ja laika apstākļi atļauj, stādiet pavasarī ķiplokus, sēj agrās šķirnes bietes, burkānus un kāpostus, kā arī redīsus, sīpolus, zirņus un zaļumus. Kultūraugus uz nakti apsedz.

Tomātu, piparu un baklažānu stādu stādīšanu siltumnīcās veic tikai tad, kad augsne sasilst sakņu dziļumā līdz 10-15 ° С.

Sagatavo kartupeļus stādīšanai. Lai kartupeļi dīgtu ātrāk un mazāk ciestu no slimībām un kaitēkļiem, tie ir jādiedzē iepriekš. Vienkāršākais veids ir novietot izvēlētos kartupeļu bumbuļus uz siltu un labi apgaismotu telpu. Temperatūra dienas laikā nedrīkst būt mazāka par 12-15 ° C, naktī – apmēram 7-8 ° C.

Ko darīt puķu dārzā aprīlī

Noņemrozēm apsegu.Sācar īsu vēdināšanu un tuvāk aprīļa otrajai pusei, pilnībā noņem visu apsegu.Tev ir jāaizsargā krūmi no slimībām un kaitēkļiem. Lai to izdarītu, izsmidziniet augus ar 3% vara sulfāta šķīdumu.

Rūpējies par daudzgadīgajiem augiem. Pakāpeniski izņem augus no ziemas apsega un pēc tam baro ar amonija nitrātu (20 g uz 1 kvadrātmetru). Īpaši tas vajadzīgs tulpēm, narcisēm un citiem agri ziedošiem daudzgadīgiem augiem. Ja augsne ir sausa, baro to ar humusu vai kūdru.

Sēj ziedus. Sēšanu var veikt ne tikai mājās, bet arī siltumnīcā. Aprīlī var sēt viengadīgos ziedus, kā arī daudzgadīgus ziedus: dālijas, kliņģerītes, samtenes u.c.

Lasi vēl: 17 gadīga meitene palikusi stāvoklī. Meitas māte histērijā. Vecāki gaida iepazīšanos ar saucamo ”bērna tēvu”

Iestādi gladiolu sīpolus.Tas jādara tikai labi sasildītā augsnē, vēlams pēc aprīļa otrās puses. Pirms stādīšanas apstrādā sīpolus ar fitosterīnu vai citu dezinfekcijas līdzekli un labi nosusini.

Rūpējies par lilijām.Noņemmulču no lilijām un baroaugus ar amonija nitrātu (1 ēd.k. 1 m2).

Avots:

огородсад

Pievienot komentāru