Ko sagaidīt, ja putns dauzās logā? Ja putns klauvē pie loga – tā ir ļoti slikta zīme

Tautas ticējumi vēsta, ka putna klauvēšana vai dauzīšanās logā ir ļoti slikta zīme. Tālāk mēs pastāstīsim par dažādām šādas zīmes nozīmēm.

Ja putns klauvē pie loga – tā ir ļoti slikta zīme. Tiek uzskatīts, ka putnos iemājo mirušo dvēseles. Bet mirušā cilvēka ierašanās mājās vienmēr ir uz slikto. Tas vai nu aizsauks līdzi, vai arī vēlas brīdināt par tuvojošos nelaimi.

Iespējams, šādi ticējumi balstās sendienu paražās, kad mirušos nesa ārā no mājām nevis pa durvīm, bet gan pa logiem. Savukārt dabas pētnieki oponē, ka putni vienkārši pieraduši meklēt barību cilvēku tuvumā, un ja balodis klauvē pie loga, tas gluži vienkārši nozīmē to, ka viņam trūkst barības.

Mūsu senči ticēja, ka mazi bērni redz mirušo garus. Ja bērns ir priecīgs par lidoņa ierašanos, tas nācis ar labu. Savukārt ja bērns sāk raudāt, vai krīt panikā – ir pamats uztraukumam.

Ja jūsu logā klauvē žagata, nedzeniet viņu prom, bet gan piedāvājiet tai kādu kārumu un pasakiet „Atlido pēc ēdiena, nelido pēc dvēseles.”

Cits iedarbīgs paņēmiens ir sarkanās lentes vai diega siešana pie loga. Tiek uzskatīts, ka tas spēj aizbaidīt jebkādu negatīvu enerģiju. Turklāt šo rituālu var veikt arī pēc tam, kad esat ieraudzījuši putnu klauvējam pie sava loga.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru