Ko sagaidīt, ja putns dauzās logā? Ja putns klauvē pie loga – tā ir ļoti slikta zīme

Pāris vārdi jāmin arī par pašiem lidoņiem.

Tā baloži kopš senseniem laikiem tika uzskatīti par cerības, miera un labu ziņu vēstnešiem. Ticējums vēsta, ka kāds no mirušiem tuviniekiem par jums uztraucas. Pabarojiet viņu un pieminiet aizgājējus.

Pretrunīgi vērtētas ir cielavas. Ja baltā cielava uzskatāma par asaru simbolu un tās vizīte liecina par gaidāmiem strīdiem un aizvainojumiem tuvinieku starpā, tad krāsaina cielaviņa nes prieku un līksmību.

Viennozīmīgi slikta zīme ir vārnas klauvēšana pie loga. Šie putni tika uzskatīti par pavadoņiem starp dzīvo un mirušo pasaulēm. Šādā gadījumā ieteicama mājas enerģētiskā attīrīšana un vēlams arī apmeklēt baznīcu. Pēc šāda notikuma nedrīkst uzsākt jaunas lietas, veikt lielus pirkumus vai kalt nākotnes plānus.

Pastāv arī pagānu paraža, ka ģimenes jaunākajam loceklim jāsavāc visa mājās esošā sīknauda un jāatstāj tās krustcelēs, noteikti pasakot „ Bēda, paņem atpirkumu, bet nestaigā mums pa pēdām, nevienu neaiztiec un ej savu ceļu!”. Atpakaļ jāiet neatskatoties un ne ar vienu nesarunājoties.

Vēl pastāv iespēja lūgt mājas gariņa palīdzību, trīs dienas pēc kārtas atstājot viņam cienastu un atkārtojot „Mājas gariņ, manu ģimeni un māju pasargā, bet bēdu aizgaiņā. Lūk tev cienasts, bet mums mierinājums.”

Savukārt zīlītes senatnē tika uzskatītas par laimes putniem, kas var atnes veiksmi un labas ziņas – vientuļie satiks savu otro pusīti, ģimene sagaidīs pieaugumu, bet saimniekiem gaidāma laba raža.

Lasi vēl: Satriecoši gardi un viegli pagatavojami salāti „Jaunums”

Daži ticējumi gan dēvē zīlītes par nāves putniem, kas nāk pēc kāda no tuviniekiem. Līdz ar to ir plaši iesakņojies ticējums, ka zīlītes klauvēšana vēsta par kāda mājinieka nāvi, cita versija paredz materiālus zaudējumus.

Ir svarīgi apzināties tikai vienu – visi ticējumi parasti strādā tikai tad, ja tiem tic. Ja pieļausiet drūmas domas, tad ticējums noteikti nostrādās, ja nepievērsīsiet uzmanību, un aizmirsīsiet – ies jums secen. Jebkurā gadījumā izvēle ticēt vai nē, paliek jūsu pašu ziņā.

Avots:

grimuar

Pievienot komentāru