Ko tavas automašīnas krāsa var atklāt par tavu personību. Izrādās – izvēle notiek zemapziņas līmenī! Krāsa daudz ko saka par cilvēku

Psihologi pauž, ka cilvēki automašīnas krāsu izvēlas zemapziņas līmenī, jo tā izgaismo viņu raksturu. Spēkratu ražotāji paļaujas uz noteiktām cilvēku kategorijām, tāpēc ražo viena untā paša modeļa un zīmola spēkratus, bet dažādās krāsās.

Kā notiek automobiļa izvēle

Izvēloties automašīnu, cilvēki ņem vērā visus tās parametrus. Pirms spēkrata iegādes daudzi cilvēki izlasa atsauksmes par to, lai pārliecinātos, ka viņi izdarījuši pareizo izvēli. Ļaudis tikpat kā nepiešķir nozīmi automašīnas krāsai, taču psihologi ir atklājuši, ka pastāv tieša saistība starp cilvēka temperamentu un izvēlētās automašīnas krāsu.

Automašīnas krāsa nav tikai gaumes jautājums, bet arī galvenais faktors, kas ietekmē automašīnas īpašnieka un visu satiksmes dalībnieku psihi.

Autosalonu darbinieki norāda –lai gan cilvēks apgalvo, ka viņa topošās automašīnas krāsai nav nozīmes, bet atsakās pirkt spēkratu ar spilgtu krāsu, dodot priekšroku neitrālākai. Zinātnieki atzīmē, ka no automobiļa krāsas atkarīgs tas, kā mēs vērtējam mašīnas ātrumu un attālumu līdz tai.

Piemēram, šķiet, ka sarkanas krāsas automašīnas pārvietojas ļoti ātri, ko nevar teikt par zilas un zaļas krāsas spēkratiem. Automašīnas krāsa ietekmē tās apmēru uztveri. Tumši automobiļi, šķiet, ir mazi, salīdzinot ar gaišāku toņu automobiļiem.

Lasi arī: Sliktāku par šo desu tiešām neatradīsi, tādēļ pirms ēd labāk pārliecinies ko tu pērc, jo beigās var sanākt šādi

Ceļu satiksmes negadījumu statistika rāda, ka visvairāk sadursmju notiek ar automašīnām ar tumšām nokrāsām. Retāk tiek fiksēti negadījumi ar automobiļiem gaišās krāsās.

 

Tomēr tas vēl nav viss. Izrādās, cilvēku raksturs un auto krāsa ir ciešāk saistīts nekā domājam!

Tieši kāds ir sarkanu, baltu, melnu un zaļu automašīnu vadītāju raksturs…? Par to raksta otrā lapā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu precīzus aprakstus

COMMENTS

Pievienot komentāru