Sliktāku par šo desu tiešām neatradīsi, tādēļ pirms ēd labāk pārliecinies ko tu pērc, jo beigās var sanākt šādi

Vārds “desa” arvien biežāk mūsos izraisa neskaidru reakciju. Šo produktu pēdējā laikā daudzi uztver kā nedrošu.

Kāpēc? Saskaņā ar IARC klasifikāciju (Starptautiskā izpētes aģentūra (IARC)) desas tiek klasificētas kā I bīstamības grupa. Tas nozīmē, ka šo produktu kancerogēnā iedarbība uz cilvēkiem ir pilnībā pierādīta.

Kūpināta desa

Tā netiek pakļauta nekādai termiskai apstrādei, bet kūpināšanas process ir ilgāks. Tādējādi papildu kancerogēnu daudzums, ieskaitot benzopirēnu un nitrozamīnus. Šajā produktā ir arī daudz tauku, kas ir nevēlami tiem, kas cieš no vairākām slimībām, un tiem, kas rūpīgi uzrauga savu figūru.

Šķiņķis un vārīta desa ir visbiežāk ēstie brokastu ēdieni.  To ražošanā tiek izmantots liels daudzums nātrija (vienkārši sāls) – bez tā šāda veida desas nevar nopirkt. Ja desā ir cūkgaļa, liellopa gaļa vai sarkanās gaļas maisījums, tas ir piesātināto tauku un holesterīna avots, kas veicina sirds un asinsvadu slimību paātrinātu attīstību.

Pat ja šķiņķis un desa ir no mājputnu gaļas, tajos joprojām būs augsts nātrija saturs. Amerikas biedrības eksperti saka par augsto nitrātu un nitrītu saturu šajos divos desu veidos. Abas, pēc ekspertu domām, palielina onkoloģisko slimību risku.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu par pārējām desām

COMMENTS

Pievienot komentāru