Konkursa “Gribu būt mobils” neklātienes posms finiša taisnē

Šajā nedēļas nogalē noslēdzas 6.-8. klašu skolēnu par tradīciju kļuvušā konkursa “Gribu būt mobils” neklātienes posms, kas notika internēta vidē. Vēl tikai īsu brīdi varam darboties un pabeigt uzdevumu risināšanu!

Konkursam pieteicās 477 komandas no visas Latvijas. Pieteikto komandu skaita ziņā šogad līderis ir Rīgas reģions ar 147 komandām, kam seko Liepājas reģions ar 112 un Preiļu reģions ar 55 komandām.

Vērojot savus vienaudžus video sižetos, kurus varēja noskatīties neierobežotu reižu skaitu, jaunie velosipēdu un mopēdu vadītāji varēja apgūt un nostiprināt zināšanas un prasmes satiksmes situācijās, kā arī analizēt jauniešu visbiežāk izdarītās kļūdas.

Dažādas uzbūves testi lika aizdomāties par pareiza lēmuma pieņemšanu, veicot manevrus, šķērsojot krustojumus un izbraucot ar velosipēdu vai mopēdu sarežģītākus ceļu posmus. Testos iegūtās zināšanas un iemaņas palīdzēs atbildīgi un droši rīkoties reālās ceļu satiksmes situācijās.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti vietnē berniem.csdd.lv laika posmā no 7. līdz 11.decembrim.

10 komandas ar augstāko punktu skaitu no katra reģiona, bet ne vairāk kā 2 komandas no vienas skolas, tiks aicinātas uz klātienes pusfināla sacensībām, kas risināsies 2019.gada janvārī un februārī.

100 labākās komandas, kas neiekļuva pusfinālā, tiks apbalvotas ar stilīgām piemiņas balvām un diplomiem.

Paldies visiem skolēniem, kas pieteicās konkursam un cīnījās par labiem rezultātiem! Īpaša pateicība pienākas pedagogiem un vecākiem par atbalstu!

Pievienot komentāru