Kuldīgā pārbūvēs Jelgavas, Graudu un L. Paegles ielu

11. oktobrī Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un SIA “Saldus ceļinieks” valdes loceklis Gints Karols parakstīja līgumu vairāku nozīmīgu Kuldīgas ielu posmu pārbūvi. Būvdarbus veiks Leona Paegles ielas posmā no Raiņa ielas līdz Dzirnavu ielai, Mucenieku ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Jelgavas ielai, Skrundas ielas krustojumā ar Jelgavas ielu, Jelgavas ielas posmā no Mucenieku ielas līdz Ganību ielai un Graudu ielas posmā no Jelgavas ielas līdz Ganību ielas aplim.

Apjomīgā projekta kopējās plānotās izmaksas ir gandrīz 4,5 miljoni eiro, ieskaitot PVN. 75% no projektam nepieciešamajiem līdzekļiem jeb 3,2 miljonus eiro nodrošinās Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF), no valsts budžeta atvēlēti 326 tūkstoši eiro, bet pašvaldība ielu tīkla uzlabošanā ieguldīs gandrīz 850 tūkstošus eiro.

“Esam gandarīti, ka beidzot varēsim sākt Jelgavas ielas un ar to saistīto ielu posmu pārbūvi, ko kuldīdznieki jau sen gaida. Vairākus gadus bijām situācijas ķīlnieki, jo būvnieki strīdējās par iepirkumu. Sūdzības ir noraidītas un esam saņēmuši zaļo gaismu no Iepirkumu uzrudzības biroja, kas ļauj slēgt līgumu ar iepirkumā uzvarējušo būvfirmu. Novēlu būvniekiem ražīgu darbu un aicinu kuldīdzniekus būt saprotošiem, jo ielu pārbūve vienmēr nozīmē arī atsevišķu posmu slēgšanu. Taču tās ir pārejošas neērtības, ko atsvērs sakārtotā pilsētvide,” pauž Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Plānots, ka būvdarbi norisināsies 15 mēnešus, neskaitot iespējamos tehnoloģiskos pārtraukumus. Būvdarbus SIA “Saldus ceļinieks” veiks pēc SIA “Belss” izstrādāta būvprojekta, būvuzraudzību nodrošinās SIA “ FIRMA L4”.

Projekts tiek īstenots saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” ietvaros noslēgto līgumu “Kuldīgas pilsētas dienvidu daļas degradēto teritoriju infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības attīstībai” Nr. 5.6.2.0/17/I/018.

Projekta mērķis ir Kuldīgas pilsētas dienvidu daļas degradētās teritorijas revitalizācija atbilstoši pašvaldības attīstības programmai, izbūvējot nepieciešamo infrastruktūru videi draudzīgai un vides ilgtspēju veicinošai izaugsmei un jaunu darba vietu radīšanai. Īstenojot projektu, tiks uzlabota satiksmes un ūdenssaimniecības infrastruktūra, veicinot teritorijas pieejamību un apkalpi.

Projekta īstenošanas gaitā saistībā ar konkrēto ielu posmu slēgšanu autotransporta satiksmei tiks izstrādātas apbraukšanas shēmas. Informāciju par satiksmes slēgšanu un apbraukšanas maršrutiem publicēs mājaslapā www.kuldiga.lv .

Projekta ietvaros plānotie darbi:

• L. Paegles ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Raiņa ielai:

– pārbūvēs brauktuvi 400 m garumā, mainot ceļa segumu no asfaltbetona un grants uz bruģi, un ietvi 190 m garumā;

– izbūvēs ielas apgaismojumu un vājstrāvas tīklus, pārcels elektroapgādes kabeļus, labiekārtos teritoriju;

– izbūvēs ūdensvadu, sadzīves kanalizāciju un lietus ūdens kanalizāciju.

• Mucenieku ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Jelgavas ielai:

– pārbūvēs brauktuvi 192 m garumā, mainot ceļa segumu no asfaltbetona uz bruģi, un ietves 341 m garumā;

– izbūvēs ielas apgaismojumu un labiekārtos teritoriju;

– izbūvēs ūdensvadu, sadzīves kanalizāciju un lietus ūdens kanalizāciju.

• Skrundas ielas krustojuma ar Jelgavas ielu pārbūve.

• Jelgavas ielas posmā no krustojuma ar Graudu ielu līdz krustojumam ar Ganību ielu:

– pārbūvēs brauktuvi 550 m garumā, mainot ceļa segumu no asfaltbetona uz bruģi;

– izbūvēs dalīto gājēju/ velosipēdistu celiņu 491 m garumā;

– izbūvēs ielas apgaismojumu un vājstrāvas tīklus, labiekārtos teritoriju;

– izbūvēs ūdensvadu, sadzīves kanalizāciju un lietus ūdens kanalizāciju.

• Jelgavas ielas posmā no Mucenieku ielas līdz Ganību ielai un Graudu ielas posmā no Jelgavas ielas līdz Ganību ielas aplim:

– pārbūvēs brauktuvi 1402 m, garumā, mainot ceļa segumu no asfaltbetona uz bruģi;

– izbūvēs ietves 1471 m garumā;

– izbūvēs ielas apgaismojumu un labiekārtos teritoriju;

– izbūvēs ūdensvadu, sadzīves kanalizāciju un lietus ūdens kanalizāciju.

Detalizēta informācija par projekta plānoto finansējumu:

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir EUR 4 463 955.29, ieskaitot PVN 21%, no tām:

• ERAF finansējums – EUR 3’288’604,00 jeb 75.16% no attiecināmajām izmaksām;

• valsts budžeta finansējums – EUR 325’988.00 jeb 7.45% no attiecināmajām izmaksām;

• pašvaldības finansējums – EUR 760’638.66 jeb 17.39% no attiecināmajām izmaksām un EUR 88’724,63 projekta neattiecināmās izmaksas, kopā EUR 849’363,29.

Pievienot komentāru