Latvijas investori iegādājas igauņu uzņēmuma “Endover” obligācijas dzīvokļu un biroju ēkas izveidei Tallinā

Igauņu nekustamā īpašumu kompānija Endover ir izdevusi obligācijas 7,5 miljonu eiro apmērā, lai Tallinā finansētu jaunu dzīvojamo un komerciālās darbības attīstības projektu Fabrik , kas ietilpst bijušajā Baltijas ražošanas kompleksā. Obligācijas Endover emitējis jau otro reizi, un tās tiks ieguldītas senās ražošanas ēkas attīstībā, lai to pārveidotu par izcilu vietu dzīvošanai un biznesam.

“Fabric attīstības projekta obligācijas esam iecerējuši izdot divās daļās, un to kopēja vērtība sasniegs 10 miljonus eiro,” stāsta Endover izpilddirektors Roberts Lauds. “Pirmajā daļā mūsu mērķis bija iegūt 5,5 miljonus eiro, bet investoru interese bija ļoti liela, un obligācijas tika parakstītas ievērojami lielākā apjomā – par vairāk nekā septiņiem miljoniem eiro.”

Obligācijas tika piedāvātas Baltijas investoriem, un aptuveni pusi iegādājušies Latvijas un Lietuvas institucionālie investori, bet pārējās – Igaunijas institucionālie un privātie investori.

Tik liela apjoma obligāciju pieprasījums apliecina investoru uzticību mūsu kompānijai, norāda Endover izpilddirektors. “To veicinājis arī fakts, ka pērn izdoto obligāciju apmaksu Vega projekta finansēšanai veicām pirms laika, jo tā attīstība izrādījās veiksmīgāka nekā sākotnēji prognozējām.”

Ieņēmumi no Fabrik projekta obligācijām, kas nodrošināti ar pirmās kārtas hipotēku, tiks izmantoti, lai daļēji finansētu nekustamā īpašuma iegādi, kā arī būvniecības izmaksas. Šo obligāciju izdošanu nodrošināja un organizēja kompānija Endover Development OÜ, kas īpaši izveidota Fabrik projekta attīstībai. Komplekss tiks būvēts pakāpeniski, un sagaidāms, ka jaunie dzīvokļi iegādei būs pieejami šī gada beigās.

Fabrik projekta obligāciju sākotnējās izvietošanas periods noslēdzās 14.maijā, un obligācijas joprojām var iegādāties otrreizējā tirgū. Ieguldījuma atdeve investoriem ir 11% gadā. Obligāciju izdevēja finanšu padomnieks bija Redgate Capital AS, juridiskais konsultants – Ellex Raidla Advokaadibüroo OÜ, savukārt obligāciju emisijas aģents ir Advokaadibüroo Hedman Partners & CO OÜ.

Par Endover Kinnisvara

Endover Kinnisvara (www.endover.ee) ir uzņēmumu grupa, kas dibināta 1995.gadā. Tā pārvalda investīciju īpašumus un darbojas nekustamo īpašumu attīstībā Igaunijā un ārvalstīs. Uzņēmumam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze senu ēku rekonstrukcijā un jaunu ēku būvniecībā. Šobrīd “Edover” attīsta 32 ēkas Tallinā un tās apkārtnē.

Pievienot komentāru