Lielā ceļteka ar medu un cukuru – vērtīgas zāles visam gadam! Iedarbīgs sīrups pašām smagākajām slimībām

Lielā ceļteka ir daudziem pazīstama zāle. Tās otrais vārds ir ceļmalīte. Tā aug mums visapkārt, katrā ceļmalā, tieši tāpēc tā ir iemantojusi šādu nosaukumu. Turklāt tā ir izplatīta it visur, kur dzīvo cilvēks, izņemot arktiskos apgabalus. Būtu lieki aprakstīt tās izskatu, katrs no mums pazīst to kopš bērnības, daudzi lika to klāt sāpīgai vietai nobrāzumu un sasitumu gadījumā.

Ceļtekas preparātiem piemīt pretiekaisuma, brūču dziedinošās, asins apturošās, urīndzenošās un hipotensīvās īpašības. Tos pielieto hipertonijas, aterosklerozes, akūto un hronisku elpceļu slimību ārstēšanai. Ceļtekas sula un uzlējums ir lielisks atkrēpošanas līdzeklis. Šo augu izmanto arī kuņģa un zarnu trakta slimību ārstēšanai, tas palīdz gastrītu, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas, akūtu un hronisku enterītu un čūlaino kolītu gadījumos.

Ja dzimumzīmes sākušas pulsēt, sāpēt un sāk izplēsties līdzīgi audzējam, tad 40 dienu ilgais ārstēšanas kurss ar ceļtekas uzlējumu, sulu vai lapām ar cukuru un medu spēs saglabāt jūsu veselību. Slimības profilaksei šādu kursu var atkārtot reizi pusgadā.

Hroniskā spastiskā kolīta gadījumā sagatavojiet 1kg ceļteku un 1kg cukura. Lapas nomazgājiet, nosusiniet un lieciet kārtās, pārberot katru kārtu ar cukuru (kārta cukura, kārta ceļteku). Vislabāk šim nolūkam kalpos emaljēts katls. Labi sasedzot, atstājiet katlu ar ceļtekām kādā tumšā vietā uz 3-4 nedēļām. Sanāks maisījums tumši zaļā, purvainā krāsā. Šis maisījums jāizkāš un jāuzglabā ledusskapī. To lieto 3 reizes dienā pa 1 ēdamkarotei, 30min pirms ēšanas.

Es īpaši atzīmētu ceļteku pielietošanu ļaundabīgu audzēju gadījumos (komprešu veidā), bet iekšķīgi – plaušu un kuņģa vēža gadījumos. Šim nolūkam vienādās daļās sajauc smalki sagrieztās ceļteku lapas ar cukuru un 2 nedēļas notur siltajā vietā. Iegūto šķidrumu lieto 3-4 reizes dienā pa 1 ēd.k. 20minūtes pirms ēšanas.

Kopumā, ceļtekas ir drošs un pārbaudīts ārstniecisks līdzeklis.

Ceļteku sula ar medu

Pirmais paņēmiens: svaigas, nomazgātas lapas saberž piestā, pievieno nedaudz ūdens un uzvāra. Neizkāšot, dāsni aizdara ar medu. Klepus un temperatūras gadījumos lieto pa 1 tējkarotei ik pēc stundas.

Otrais paņēmiens: nomazgātas lapas sasmalcina, saberž, izspiež sulu, sajauc to ar vienādu medus daudzumu un karsē 20 minūtes. Lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā, 15-20 minūtes pirms ēšanas gastrītu, kolītu un vēdergraižu gadījumos. Uzglabā vēsā vietā, cieši aizvākotu. Ziemas mēnešiem sulu vienādās daļās sajauc ar degvīnu.

Medicīnas zinātņu doktors, profesors Anatolijs Baibakovs, „ZOŽ” („Veselīgs dzīvesveids”) No. 15., 2005. gadā.

30 gadu vecumā man sākušās spēcīgās vēdersāpes, tās bija tik asas, it kā kāds grieztu ar nazi. Paziņas ieteica ārstēties ar ceļteku sulu.

Vīrs strādājis par šoferi. Saplūca man gandrīz veselu maisu ar ceļteku lapām. Es tās nomazgāju vairākos ūdeņos un izklāju liekā ūdens notecināšanai. Tad sasmalcināju līdzīgi kā kāpostus, samalu gaļas maļamajā mašīnā un izspiedu caur marli. Tad vienādās daļās sajaucu ar cukuru un ieliku ledusskapī.

Apmēram septiņu dienu laikā ik pa laikam apmaisīju, lai izkūst cukurs, lietoju pusstundu pirms ēšanas pa 1ēd.k. Neatceros, cik daudz esmu izdzērusi – litru vai puslitru, bet kopš tā laika vispār esmu aizmirsusi par sāpēm vēderā. Reizēm, ja rodas kāda diskomforta sajūta, uzreiz sagatavoju nedaudz ceļteku sulas, izvietoju to, un viss pāriet.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru