Rīgas NVO nams šomēnes atzīmē 5 gadu darbības jubileju

Ar svinīgu pasākumu otrdien, 25.septembrī, plkst. 15.00 Rīgas Nevalstisko organizāciju namā (NVO nams), Ieriķu ielā 43A tiks atzīmēta tā piecu gadu darbības jubileja. Tieši šajā dienā – 25. septembrī – 2013. gadā plašai sabiedrībai un apmeklētajiem savas durvis vēra NVO nams, ko Rīgas pašvaldība izveidoja nevalstisko organizāciju atbalstam, piedāvājot resursus Rīgas organizācijām darbībai, sadarbības veidošanai, informācijas, labās prakses un pieredzes apmaiņai un organizāciju aktīvistu apmācībai bez maksas.

Atzīmējot NVO nama jubileju, pašvaldības un organizāciju pārstāvji, draugi un atbalstītāji tiek aicināti uz sarīkojumu, kurā piedalīsies Rīgas domes vadība, un klātesošie gūs ieskatu NVO nama līdzšinējā darbībā un nozīmīgākajos pasākumos, izskanēs arī muzikāli sveicieni, ko izpildīs vīru vokālais kvartets “Harmonija Rīgai” un kamerkoris “Vox Animae”. Jubilejas viesiem būs iespēja piedalīties kopīgā liepas stādīšanā NVO nama pagalmā un baudīt svētku kliņģeri. Savukārt NVO nama kolektīvs pateiksies sadarbības partneriem un tām nevalstiskajām organizācijām, kuras šo gadu laikā īpaši atsaucīgi un nesavtīgi iesaistījušās kopīgu pasākumu rīkošanā.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas NVO atbalsta sektora vadītājs Dzintars Koks stāsta: “Esam gandarīti, ka jau 5 gadus NVO nams ir bijis nozīmīgs atbalsts Rīgas iedzīvotāju sabiedriski aktīvākajai daļai – nevalstisko organizāciju dalībniekiem – viņu centienos veidot savu un līdzcilvēku dzīvi labāku. Te ikdienu darbojas vides, sociālās, profesionālās, kultūras, mazākumtautību un daudzas citas jomas pārstāvošas organizācijas, kuru darbi ir vērsti pilsētas iedzīvotāju labā. Turpināsim strādāt, lai NVO namā ikviena organizācija būtu gaidīta, īstenotu savas idejas, apgūtu jaunas zināšanas un rīkotu pasākumus!”

Rīgas NVO nams ir platforma pilsētas biedrību, nodibinājumu pārstāvju un pašvaldības sadarbībai. Kopš nama atklāšanas to apmeklējuši vairāk nekā 90 tūkstoši cilvēku, savos un pašvaldības organizētos pasākumos piedalījušās vairāk nekā 500 organizācijas, notikuši vairāk nekā 6000 organizāciju rīkoti pasākumi. Vidēji nedēļā NVO namā darbojas 27 nevalstiskās organizācijas. Apkopojot aizvadīto gadu statistiku, redzams, ka audzis ieinteresēto organizāciju un to rīkoto pasākumu skaits, palielinājusies telpu noslodze un apmeklētāju skaits.

Piecos darbības gados Rīgas NVO nams kļuvis par nozīmīgu palīgu un sadarbības partneri Rīgas nevalstiskajām organizācijām, nodrošinot ilgtermiņa atbalstu nevalstiskā sektora aktivitātēm. Kopā izdevies īstenot ne vienu vien nozīmīgu pasākumu, kas svarīgs ne tikai katrai organizācijai atsevišķi, bet arī plašākai sabiedrībai kopumā.

Dalība svinīgajā pasākumā – ar ielūgumiem, iepriekš piesakoties e-pastā [email protected]. Laipni aicinām!

Pievienot komentāru