Lieliskas sēnes, kas mežā salasāmas septembrī-oktobrī; vairākas aug pat līdz pirmajam sniegam. Beku mednieki, lieliskas ziņas jums!

Rudens ir laiks, kad sēņu lasīšanas entuziasti sāk īpaši aktīvi “sirot” mežos. Mēs jums pastāstīsim kādas sēnes varat salasīt šajā gadalaikā, kuras no tām ir izturīgas pret vēsāku laiku un, protams, cik ilgi varam doties sēņu medībās.

Kādas ir rudens sēnes?

Visas rudens sēnes var iedalīt 3 dažādās grupās:

– Tās, kas vasarā ir gandrīz neredzamas, bet aktīvi aug rudenī.

– Tās, kas siltajā sezonā absorbē barības vielas, un augt sāk tikai vēsākos laika apstākļos.

– Tās, kam nekaitē vēss laiks un kuras aug pat vēlā rudenī.

Purva bērzubeka

Kā liecina nosaukums, šīs sēnes aug tikai mitrās vietās bērzu audzēs. Sēnēm, kas visbiežāk sastopamas purvu tuvumā, ir blāva krāsa. Purva bērzubekas atrodamas līdz pat pirmajam sniegam.

Baltā apšubeka

Vēl viena sēne ar gaišu krāsu. Šis eksemplārs sakopo spēkus jau kopš jūnija sākuma un atrodams līdz pat septembra beigām. Visvairāk baltajām apšubekām patīk mitras vietas.

Brūnā apšubeka

Diezgan reta sēņu suga. Ļoti bieži to sauc arī par bērzu beku vai vienkārši par apšu beku. Šīs sēnes sastopamas zem apsēm un papelēm vietās ar mālainu vai smilšainu augsni.

Melnā bērzu beka

Šīm sēnēm ir neparasta melna krāsa, tāpēc tās izskatās it kā būtu cietušas ugunsgrēkā. Aug mitrās vietās līdz pat novembra vidum un beigām.

Dzeltenbrūnā apšubeka

Visbiežāk šīs sēnes aug zem bērziem un apsēm. Neskatoties uz to, ka dzeltenbrūnās apšubekas parādās vasaras sākumā, izturīgākās no tām aug līdz pat pirmajam sniegam.

Apšu pienaine

Diezgan lielas un gludas sēnes. Dažreiz tās sajauc ar vilnīšiem. Vairāki sēņotāji to sauc vienkārši par apšu beku.

Graudaugu sviestbeka

Šīs sēnes parādās jau jūnija sākumā, tāpēc tās sauc arī par “agrīnajām sviesta bekām”. Tās aug līdz oktobra vidum, bet dažreiz tās var atrast pat novembra sākumā.

Lasi vēl: 21 gadu jauna meitene gribēja nobildēties ar 4 metru garu krokodīlu un lūk, ar ko tas viss beidzās

Parastā celmene

Šīs sēnes ir diezgan izplatītas. Tās aug pie satrunējušiem kokiem, celmiem un sūnās. Celmenes dzīvo grupās un “nesūdzas” par šaurību, šādā veidā iepriecinot sēņotājus, kuri var ātri papildināt sava groziņa saturu.

Avots:

zen.yandex

Pievienot komentāru