LiepU atklāj Jura Kriķa grāmatu

Divas dienas Liepājas Universitātē notiek konference “Piemares ļaudis un likteņi”. Tās laikā notika arī Jura Kriķa grāmatas “Liepāja. Osta gadsimtu griežos” atvēršanas svētki.

Grāmatas atklāšanas pasākumā Rakstnieku Savienības Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane novēlēja: ” Lai izdodas skaisti atvērt šo grāmatu un uzzināt daudz jauna par Liepāju!”

Ar Jura Kriķa dzīves gājumu iepazīstināja Gints Šīmanis. Klātesošie uzzināja, ka Juris Kriķis bērnību pavadījis Sibīrijā, tas viņam bijis skarbs laiks. Runātājs izteica cerību, ka Liepājā kādreiz tomēr tiks atvērts Zvejniecības un jūrniecības muzejs, kas ir arī Jura Kriķa sapnis.

Grāmatas autors atzina, ka ir aizkustināts par sava mūža atspoguļojumu un pastāstīja, ka sākumā nemaz nebija iecere izdot grāmatu, viņš vienkārši vācis un apkopojis materiālus Kuģniecības un jūrniecības muzejam, ko cerējis izveidot. Izdot grāmatu Juri Kriķi pamudinājusi Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, par ko arī autors saka lielu paldies gan muzeja direktorei, gan muzeja atsaucīgajam kolektīvam.

Pasākuma noslēgumā ar muzikālu priekšnesumu visus priecēja Austrasbērni Simona Rača un Jānis Rūcis, kuri izpildīja vairākas dziesmas par jūras tēmu. Klātesošajiem bija iespēja iegādāties Jura Kriķa grāmatu, kā arī apsveikt grāmatas autoru.

Pievienot komentāru