Ļoti garšīgas ceptas sēnītes; šampinjoni sanāk debešķīgi kraukšķīgi un sātīgi

Gribu padalīties ar pārsteidzoši gardu šampinjonu recepti pannā. Ja tev garšo cepts, nevis vārīts, tad šī būs īstā recepte! 

Sēņu gatavošanā ir vairāki svarīgi punkti, kurus ir viegli palaist garām un nesaņemt pareizo garšu. Bet tas nemaz nav tik grūti kā no sākuma varētu likties.

Pirms gatavošanas varat noskalot zem ūdens vai noslaucīt ar mitru dvieli sēnītes. Bet tomēr es neieteiktu sēnes ilgstoši turēt ūdenī, jo tās ātri uzsūc mitrumu.

Ja sēnes nav lielas, netīrumus tīrīt nav nepieciešams, garšu tas neietekmēs, bet tas prasīs daudz laika. Ja sēnes ir lielas, sagriež divās daļās, lai ātrāk uzceptos.

Eļļu izvēlos pēc garšas neitrālu – saulespuķu. Tas ir ļoti labi jāuzsilda – tad sēnes uzsūks mazāk eļļas un uzreiz sāks cepties! Pirmās pāris minūtes es sēnes nemaisu, un tad es tās apgriežu. Karsēšanas dēļ sēnes tagad ”nepeld” pannā, šķidrums uzreiz iztvaiko.

Tik līdz sēnes pannā ir zeltaini brūnas, atliek pievienot tikai garšvielas. Atkarīgs no pannas izmēra un sēņu skaita. Parasti apmēram 200-300 gramus sēņu cep ne vairāk kā 7 minūtes.

Lasi vēl: Ļoti sātīgi, garšīgi un galvenais – lēti salāti ar gurķiem; katrs otrais lūdz šo recepti

Es pazemināju temperatūru līdz minimumam. Pievienoju visas garšvielas un tikai beigās pievienoju sēnēm sāli! Sēnes sanāk ļoti garšīgas un sātīgas.

 

Pievienot komentāru