Lūk, kā pareizi nēsāt sejas aizsargmasku. Atceries pats un iemāci citiem!

Uzzini, kā pareizi nēsāt sejas aizsargmasku. Citādi tas ir bezjēdzīgi!

Uz koronavīrusa pandēmijas fona medicīniskās maskas ir kļuvušas par būtisku un pat obligātu atribūtu, lai dotos ārpus mājas. Piemēram, Ukrainā un Čehijā ir pat aizliegts pārvietoties sabiedriskajā transportā bez sejas aizsargmaskas.

Tomēr 95% cilvēku masku valkā nepareizi. Uzzināsim, kāpēc.

Maska sastāv no diviem slāņiem. Zaļo kārtu apstrādā ar īpašu vielu, kas neitralizē mikrobus un neļauj tiem iekļūt elpošanas traktā, bet baltais slānis kalpo kā filtrs.

Masku var nēsāt TIKAI ar balto pusi pret sevi!

Internetā diemžēl sastopama nepatiesa informācija, ka maska ir jāvalkā uz vienu vai otru pusi, atkarībā no tā, vai esi inficēts, vai nē. Tas tā nav.

Turklāt nēsāt masku uz ielas nav jēgas. Sejas pārklājums ir nepieciešams tikai telpās, transportā vai tiešā saskarē ar slimu cilvēku. Uz ielas inficēšanās risks ir minimāls, bet, ja tev kāds uzšķauda, maska nepalīdzēs.

Un atceries – jebkuras maskas lietošanas ilgums ir tikai dažas stundas – pēc tam tā zaudē aizsargājošās īpašības.

Lūk, oficiālie Pasaules veselības organizācijas (PVO) ieteikumi:

Kādos gadījumos jānēsā sejas maska

Veseliem cilvēkiem masku vajadzētu valkāt tikai tad, ja viņi palīdz kādam, par kuru ir aizdomas, ka viņš ir inficējies ar koronavīrusu (Covid-19)

Nēsā sejas aizsargmasku, ja klepo vai šķaudi.

Maskas ir efektīvs līdzeklis tikai kombinācijā ar regulāru roku apstrādi ar spirtu saturošu antiseptisku līdzekli vai ziepēm un ūdeni.

Ja tu izmanto sejas aizsargmasku, tev jābūt kursā par vienreiz lietojamo medicīnisko masku lietošanas un likvidēšanas noteikumiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru