Madaras Kvēpas gleznu izstāde

Veroties dabā, ir iespējams savienoties ar tās frekvenci, kas plūst kā rāma un tīra apziņas upe. Šo iemeslu dēļ māksliniece glezno to, kas, par spīti laika ritējumam, paliek stabils un nemainīgs – jūra, debess, zeme. Iemūžinot šos elementus audekla baltajā telpā, ir iespēja pievērst uzmanību uz to, kas ikdienas skrējienā, cilvēkam “ikdienišķajam” paslīd garām nepamanīts.

Māksliniece aicina katru no šiem elementiem lasīt divās valodās – rietumu un austrumu domāšanā – apcerot bezgalīgās iespējas un stāvokļus, ko sevī ietver krāsa. Šajā gadījumā ar rietumu domāšanu saprotot cauri mākslas vēsturei dominējošo mimētisko (realitāti atainojošo) attēlu, savukārt ar austrumu – mākslas izteiksmi kā simbolu, kā zīmi.

“Madara Kvēpa ir viena no perspektīvākajām jaunajām latviešu gleznotājām, kuras pētnieciskā attieksme pret glezniecību un rūpīgā motīvu izvēle ikreiz īstenojas estētiski un saturiski piepildītā rezultātā. Madaras glezniecības vēriens ir sajūtams smalkumā un niansētībā, ar kuru viņa faktiskajai realitātei atrauto abstrakciju plūstoši tuvina noteiktai laikmetīgās mākslas izteiksmes formai.” / Auguste Petre

Māksliniece izsaka īpašu paldies savai mammai, sinoloģei un ķīniešu valodas speciālistei, kura, pati to neapzinoties, ar savu profesijas izvēli viņas daiļradē un domāšanā ir atstājusi būtisku nospiedumu.

Izstāde būs apskatāma no 23. janvāra līdz 15. februārim galerijā LOOK!, Ģertrūdes iela 62. Darbalaiks: no otrdienas līdz piektdienai 13:00-19:00 un sestdienās 13:00 – 17:00. Ieeja bezmaksas.

Pievienot komentāru