Magnētiskā vētra 15. jūlijā būs nopietns pārbaudījums šādiem cilvēkiem. Iespējams tu arī esi viņu vidū

2020.gada jūlijā aizvadītās divas magnētiskās vētras, kuras nebija īpaši stipras. Taču jau tuvākajās dienās meteojūtīgus cilvēkus ietekmēs spēcīga magnētiskā vētra – tā norisināsies no 15.līdz 17.jūlijam un var kļūt par nopietnu pārbaudījumu.

Pēdējā magnētiskā vētra jūlijā būs 29. datumā.

Kāpēc magnētiskās vētras ir bīstamas?

Tiek uzskatīts, ka magnētiskās vētras uz Zemes, kas notiek Saules aktivitātes periodos, var ietekmēt meteojūtīgu cilvēku pašsajūtu.

Tomēr zinātnieku vidū joprojām nav vienprātības par to, vai magnētiskās vētras ietekmē dzīvās būtnes uz Zemes un kā tieši tas notiek.

Magnētiskās vētras laikā cilvēkiem ar hroniskām slimībām var pasliktināties pašsajūta. Šī dabas parādība var izraisīt galvas reibšanu, palielināt sirdsdarbības ātrumu, garastāvokļa svārstības, nemierīgu miegu un neizskaidrojamu trauksmi.

Kā pasargāt veselību no magnētiskām vētrām?

Lai aizsargātu veselību magnētiskās vētras laikā, cilvēkiem ar paaugstinātu asinsspiedienu ieteicams dzert vairāk ūdens un samazināt sāls daudzumu uzturā.

Tiem, kam ir zems asinsspiediens, ieteicams lietot tonizējošus līdzekļus – žeņšeņa vai citronliānas tinktūru. No laikapstākļiem atkarīgiem cilvēkiem magnētisko vētru laikā ieteicamslabi izgulēties un nepārslogot sevi ar fiziskām aktivitātēm.

Kā saglabāt veselību magnētisko vētru laikā?

Divpadsmit mēnešus gadā no laika apstākļiem atkarīgi cilvēki izjūt planētu negatīvo ietekmi. Taču meteojūtīgumu var un vajag ārstēt.

Cilvēkam kļūstot vecākam, laika apstākļu atkarības simptomi kļūst arvien spēcīgāki, un pastāv liels risks, ka radīsies veselības problēmas.

Ja tu šo slimību neārstēsi, tad vari saskarties ar letālām sekām – sirdslēkmi, insultu un hipertensīvu krīzi. Lai izvairītos no magnētisko vētru nelabvēlīgās ietekmes, eksperti iesaka ievērot sekojošus ieteikumus:

Centies līdz minimumam samazināt atrasties saulē;

Regulāri vingro (tas nozīmē, ka jāveic tikai daži parasti vingrinājumi, kuru mērķis ir uzlabot asinsriti);

Regulāri veic vingrinājumus, kuru mērķis ir uztrenēt pareizu elpošanu;

Kontrastduša ir veiksmes atslēga. No pirmā acu uzmetiena tev šķitīs, ka tas ir grūti, bet vēlāk tu pieradīsi. Pietiks, ja desmit līdz piecpadsmit sekundes pamīšus pastāvēsi zem auksta un karsta ūdens;

Lasi vēl: Ko es iestādīju vasarnīcā, lai tiktu vaļā no ērcēm. Uzzini, kādi augi palīdz atbrīvoties no ērcēm

Ieteicams dzert dažādus zāļu novārījumus vai pievienot vairākas ārstnieciskās zālītes parastai tējai ar citronu;

Ārsti iesaka izvairīties no fiziskām aktivitātēm dienās, kad plosās magnētiskās vētras, ja tu veic fizisku darbu –paņem šajās dienās atvaļinājumu vai arī pasaki priekšniekam, ka nejūties labi.

Avots:

vesiskitim

Pievienot komentāru