Mamma nopirka papagaili aizdomīgi lēti. Tas, ko mums pēc putna iegādes nācās piedzīvot, bija tīrās šausmas

Uz dažām dienām devos komandējumā. Parasti mamma man nezvanīja, bet tad ieraudzīju tālruņa ekrānā, ka esmu palaidusi garām viņas zvanu. “Kaut kas ir noticis,” es nodomāju un nekavējoties atzvanīju mātei.

Viņa bija ļoti satraukta, dusmīga un bēdīga, kaut ko nesakarīgi runāja par papagaili un trako māju mūsu mājoklī, bet tad asi paziņoja, ka man pašai labāk ir to visu redzēt, kad atgriezīšos no komandējuma, un nolika klausuli.

Es ierados pēc vienas dienas, naktī – tāpēc es uzreiz devos gulēt. Nākamajā rītā piecēlos lieliskā noskaņojumā, sestdienas rīta klusumā devos uz virtuvi iedzert tasi kafijas, gozējoties saulē.

Vārdu sakot, pēc saspringta komandējuma es beidzot saņēmu pietiekami daudz miega un jutos mierpilna. Tiklīdz es ielēju kafiju, aiz muguras sadzirdēju griezīgu balsi:

– Stulbene!

Es pagriezos un redzēju putnu, kas stāvēja uz grīdas virtuves vidū, mūsu jauno mīluli. Tas dūdoja, slēpa knābi spārnos un pēc tam noskurinājās. “Jā, laikam man bijis saspringts komandējums. Acīmredzot man izlikās, ” es nodomāju. Bet tad vēlreiz izdzirdēju:

– Stulbene!

Es atkal pagriezos un redzēju to pašu ainu. Papagailis mierīgi staigāja pa virtuvi un ar knābi bužināja spalvas. Es stāvēju un skatījos uz šo brīnumu, kuru mana māte pirmajā dienā sauca par eņģeli, un nevarēju saprast: kaut kas nav kārtībā ar mani vai ar mūsu mājas mīluli.

Tad virtuvē ienāca mamma, viņa vairs nebija tik emocionāla kā telefonsarunas laikā. Mamma apsēdās uz krēsla man blakus un arī sāka skatīties uz mūsu putnu. Tad es uzklausīju stāstu par to, kā “mātes eņģelis” izķērc lamu vārdus, virtuvē sagaidot ģimenes locekļus.

Mamma ar to samierinājās dienu vēlāk un pat jokojot teica, ka šādi papagaiļa izlēcieni sniedz mundrumu, ar ko pietiek visai dienai. Tad virtuvē mums piebiedrojās tētis, un Hēra viņam veltīja tik nepiedienīgus vārdus, kurus ir grēks pieminēt.

Lasi vel: Sliktāku par šo desu tiešām neatradīsi, tādēļ pirms ēd labāk pārliecinies ko tu pērc, jo beigās var sanākt šādi

Visu dienu es no papagaiļa dzirdēju tik daudz jaunu lietu, ka jau vakarā es ievietoju internetā sludinājumu par putna pārdošanu. Mēs noteicām diezgan simbolisku cenu, lai gan bijām pat gatavi putnu nodot labās rokās bez maksas. Dienu vēlāk mēs jau vedām Heru uz tikšanos ar jaunajiem īpašniekiem.

Avots: interesno

COMMENTS

Pievienot komentāru