Meitene iekāpa nezināmā taksometrā, taču beigu beigās viņa raudot zvanīja 112 glābšanas dienestam

Pamatojoties uz patiesiem notikumiem, vārdi ir mainīti. Šo stāstu man pastāstīja draudzene, lai brīdinātu no kļūdām, kas var maksāt nervus, laiku, vai pat veselību un dzīvību.

Un, lūk, viņas ierauga mašīnu, tiietesa, bez taksometra zīmēm, spērakts aptājas pie divām sievietēm, stikls paveras un vīrietis maigā un līdzjūtīgā balsī jautā: “Vai dāmām vajag taksometru?”

Tā vietā, lai abu sieviešu galvās iedegtos pašsaglabāšanās bākugunis, viņu galvās tiek ieslēgta cita funkcija: “Gribu mājās un jo ātrāk, jo labāk”, tāpēc, nesagaidot pasūtīto taksi, iekāpām svešinieka automobilī.

Pirms iekāpšanas mašīnā Taņa ar mammu paskatījās uz vadītāju – normāla izskata vīrietis, kurš sevi uzreiz pieteica kā Dmitrijs, arī sievietēm patika šī atklātība. Mēs pārrunājām piegādāšanas nosacījumus – vispirms viņš izlaiž māti vienā adresē, pēc tam aizved Taņu uz viņas mājokli. Precīza maksājuma summa nekavējoties tika paziņota. Viss tika sarunāts. Aiziet!

Pa ceļam vadītājs nemitīgi pļāpāja, stādījās priekšā kā šofera palīgs brīvprātīgajiem, sacīja, ka palīdzot ārstiem, reizēm pārvadā viņus par velti. Kopumā no visām pusēm pozitīvs indivīds, lai ko arī teiktu.

Māte tika aizvesta uz viņas adresi, izkāpjot, viņa samaksāja braukšanas maksu par sevi un meitu, lai Taņa vairs nebūtu jāčakarējas ar naudu.

Nu, tagad atlika Tatjanu aizvest uz mājām. Un tad sākās karuselis.

Šoferis Dmitrijs sāka uzstāt, lai Taņa pieraksta viņa tālruņa numuru, lai vēlāk, kad viņai vajadzēja taksi, viņa vienmēr viņam piezvanītu. Taņa sākumā to negribēja, sakot, ka viņai ir neērti, bet kad vīrietis sāka pieprasīt, padevās un pierakstīja viņa numuru.

Bet sirdī jau kaut kas notrīsēja. Pēc dažām minūtēm šoferis pēkšņi strauji nobremzēja un sacīja: “esam atbraukuši.” Taņa bija pārsteigta – bija cita vienošanās aizvest uz konkrētu adresi, nevis pieturu nesaprotamas ielas vidū, jo īpaši tāpēc, ka šoferim jau bija samaksāta nauda.

Uz to šoferis mierīgi sacīja: “Naudu neviens nesamaksāja.” Taņa noelsās: “un mātes nauda, kas jums tika iedota, vai tā nav maksa”?

Atbilde sievieti vienkārši nogalināja: “Maz, vajag vēl, benzīns tagad ir dārgs, un mašīna ir luksusa ar gaisa kondicionētāju, tādās par kapeikām nevadā”!

Glābšanas dienests

Taņa sacīja, ka pati nesaprot, kas ar viņu noticis, taču paņēma telefonu un sāka zvanīt 112 tieši šofera priekšā, ieslēdzot skaļruni. Viņš sākumā viņai neticēja, domāja, ka blefo, bet pēc tam, izdzirdot pīkstienus, teica: “Man vienalga, kam tu tur zvani.”

112 dienestā atbildēja operatore, Taņa lūstošā balsī uz nervu pamata, cenšoties nestostīties, skaidroja operatorei situāciju, sakot, ka viņai nelikumīgi pieprasa naudu, aprakstīja ielu kur auto ir nostājies,, lai gan viņa īsti neatcerējās tās nosaukumu, vienkārši paskaidrojot, te ir tāds un tāds veikals, tādas un tādas mājas (esmu aizmirsusi visus nosaukumus).

Tajā brīdī šoferis mēģināja viņai atņemt telefonu un kliedza telefonā operatorei – “Es viņu neaiztikšu, lai samaksā naudu un aizvedīšu, kur vajag”.

Taņa, muļķīte, tā vietā, lai lai nospļautos uz visu, izlektu no mašīnas un skrietu prom, kliedza uz šoferi – “ejam uz policiju, parādiet taksista tiesības un mēs sastādīsim protokolu kā tas bija”! (vai nu bezsmadzeņu sieviete, vai bezbailīga dāma).

Tad šoferis Dmitrijs sazinājās ar operatoru telefonā, sakot- “Labi, es viņu aizvedīšu, nevajag nevienu sūtīt”.

Lasi vēl: Meita nevēlējās redzēt savu nabadzīgo māti savās kāzās. Tomēr viņa ieradās un lūk, kā viss beidzās!

Ko dara mūsu Taņa? Viņš stāsta operatorei, ka, tā kā viņš piekrita viņu aizvest mājās, tad labi un viss ir kārtībā, un nolika klausuli.

Un aizveda viņu taksometra vadītājs līdz pašām mājām. Tiesa, viņa stāstīja, ka pa ceļam Dmitrijs visu laiku centies viņai pierādīt, cik viņa ir nepateicīga, spītīga, ka viņai nav taisnība. Viņš pauda, ka braucot ar luksusa taksometru ir jāmaksāt papildu nauda.

Sieviete tomēr veiksmīgi tika mājās, No rīta man piezvanīja, izstāstīja šo stāstu, un no manis saņēma pārmetumus par savu stulbo bezbailību.

Sievietes, meitenes, nebrauciet ar aizdomīgiem taksometriem, izmantojiet tikai oficiālos pārvadātājus, lai gan pat tie nav panaceja, manai paziņai paveicās, bet cik daudz cilvēkus meklē kā bez vēsts pazudušos. Esiet uzmanīgas!

COMMENTS

Pievienot komentāru