Mēs pastāstīsim kā atbrīvoties no odiem ar mājas līdzekļiem

Vasaras lielākā problēma nav pērkona negaiss, kas mijas ar karstām dienām. Un pat ne satiksmes sastrēgumi nedēļas nogalēs. Par visu iepriekš minēto sliktākti ir kukaiņi, kas sīc visu nakti.

No odiem var atbrīvoties gaužām vienkārši, ja pa rokai ir speciālie līdzekļi. Bet ja nu tādu nav? Nevajag uztraukties, jo ir tādi līdzekļi, kurus var pagatavot mājas apstākļos. Par tiem arī pastāstīsim.

Tomāti

Dīvaini, bet odi kaut kā nepanes tomātu stādu aromātu. Šī ir viena no vienkāršākajām un spēcīgākajām metodēm, lai atbrīvotos no kaitinošiem kukaiņiem mājā. Audzē pāris tomātus uz palodzes, un odi aizmirsīs ceļu uz tavu māju uz visiem laikiem. Jā, un mājsaimniecībā tomāti vienmēr ir noderīgi – divkāršs labums.

Pavārpatas

Pavārpatu novārījums var būt tavs uzticīgais sabiedrotais cīņā pret moskītu iebrukumu. Tā vietā, lai vasarnīcā nogrieztu pavārpatas, nogādā tās mājās un pagatavojiet savu sakņu novārījumu. Ir ļoti vienkārši to izdarīt: tev ir nepieciešams sajaukt sasmalcinātu sakni ar ūdeni un vārīt vairākas reizes. Ieeļļo ķermeņa atklātās vietas ar iegūto līdzekli un droši dodies gulēt: odi netraucēs.

Lasi vēl: Vienkāršas receptes, lai pagatavotu mājas sieru no kefīra, ne tikai svētkos!

Vitamīni

Lieto uzturā produktus, kas satur cinku un B1 vitamīnu. Sezama sēklas, valrieksti, bietes – iekļauj savā vasaras uzturā. Multivitamīni arī palīdzēs. Cinks un B1 vitamīns viegli maina ādas garšu, padarot to par nepievilcīgu odiem.

Aromlampas

Ēteriskās eļļas var būt arī tavs uzticīgais palīgs cīņā pret odu invāziju. Vakarā norganizē nelielu aromterapiju, dedzinot tējas koka, kampara lauru, eikaliptu eļļu vai baldriānu. Vienkārši nepārspīlē to, citādi aromterapija radīs tev galvassāpes.

Istabas augi

Aptuveni tāda pati ietekme uz odiem kā iepriekš minētajiem līdzekļie ir parastajiem telpaugiem. Bet ne visiem – tikai tiem, kuru lapās ir ēteriskās eļļas. Nebaies novietot uz palodzes (blakus tomātiem) pāris mirtes, rozmarīna vai piparmētru podus.

Avots:

sun

COMMENTS

Pievienot komentāru