Jūs noteikti gribēsiet atkārtot šo recepti: Lietuviešu salāti ar biezpienu un siļķi

Šai brīnišķīgajai salātu mērcei ir jāizmanto siļķe, tikai tādā gadījumā jūs iegūsiet vēlamo rezultātu. Kūpinātas siļķes aromāts piešķir salātiem apetīti un bagātīgu zivju garšu.

Vislabāk šos salātus pasniedz uz grauzdiņiem, kas pagatavoti no borodinskas vai rudzu maizes, kā arī tartaletēs, dekorējot ar svaiga gurķa šķēli un zaļā sīpola daiviņu.

Lai pagatavotu salātus, jums būs nepieciešams:

Sāls un pipari pēc garšas: kūpinātas siļķes fileja – 200 g, trekns un biezs biezpiens – 400 g, sīpoli – 150 g, tomātu pasta – 40 g, augu eļļa – 40 ml, nogatavojušies tomāti – 150 g, skābais krējums 20% – 60 g, sinepes – 20 g, pētersīļi un dilles – 20 g, sāls un pipari pēc garšas.

 


Sīpolus sagriež nelielos kubiņos un apcep līdz mīkstumam pannā augu eļļā, sīpoliem pievieno tomātu pastu, visu karsē apmēram 5 minūtes uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, pēc tam noņem no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Siļķi sasmalcina ļoti smalki, garšaugus sasmalcina, tomātus sagriež mazos kubiņos un notecina tos sietā, lai atdalītu lieko šķidrumu. Sajauc skābo krējumu ar sinepēm un tomātu pastu, kas apcepta ar sīpoliem.

Lasi vēl: Peles no tā baidās kā no uguns, pietiek ar vienu šo priekšmetu, lai tās vairs neredzētu savās mājās

Visas sastāvdaļas sajauc kopā un sajauc līdz pastai, salātus ieliek ledusskapī uz 2 stundām un tad pasniedz.

Pievienot komentāru